WISC-R Testi Hakkında Detaylı Bilgi (Performans Bölümü)

Paylaş

WISC-R Testi Hakkında Genel Bilgi

WISC-R Testi hakkında genel bilgiyi bu konudaki ilk yazımda bulabilirsiniz WISC-R Hakkında Detaylı Bilgi.

WISC-R Testi’ne ana hatlarıyla bakarsak, iki temel bölümden oluşmaktadır. Bu iki bölüm Sözel ve Performans Bölümleridir. Üstte verilen linkte WISC-R Testi’nin sözel bölümü hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu yazıda ise WISC-R Testi’nin Performans Bölümü hakkında okuyucularımı bilgilendirmek istedim.

WISC-R Testi Performans BölümüWISC-R Testi’nde Sözel ve Performans Bölümlerinin Farkı Nedir?

WISC-R Testi’nde sözel bölüm, çocuğunuzun kelime ve ifade bazlı becerilerini ölçer. Bu bölümde genel bilgi, yargılama, aritmetik gibi alt testler vardır. WISC-R Testi’nin performans bölümü ise çocuğunuzun zihinsel resimlendirme, şekillendirme ve hizalama becerilerini ölçer. WISC-R Testi’nin performans bölümü bu yüzden daha çok görsel ve elle manipule edilebilen alt testlere sahiptir. Bu alt testler: Resim Tamamlama, Resim Düzenleme, Küplerle Desen, Parça Birleştirme, Şifre ve ek test olarak Labirentler’dir.

Şimdi teker teker her alt testin neleri ölçtüğüne bakalım:

WISC-R Performans Bölümü Alt Testleri

1. Resim Tamamlama: Çocuğunuzun görsel dikkatini ölçmeye yarayan bir alt testir. Çocuğunuzdan bir resimde (objede) eksik olan detayları göstermesi ve söylemesi istenir.

*Eğer çocuğunuzun skoru bu alt testte düşük çıkarsa: Çocuğunuzun görsel dikkatini yoğunlaştırabilmesi için onu puzzle tarzı oyuncaklara teşvik etmek, onunla birlikte oynamak ve zorlandığı yerlerde yardım etmek çocuğunuzun zamanla görsel dikkatini geliştirmesine yardımcı olacaktır. Çok ekstrem durumlarda, eğer bu alt testte ve performans bölümünün birçok diğer alt testinde çocuğunuzun skoru çok düşükse, bir nörolojik test veya muayene yapılması gerekebilir.

2. Resim Düzenleme: Çocuğunuzun görsel dikkatiyle birlikte, olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurabilme yeteneğini ölçer. Hem kısa-dönemli (short-term memory), hem de çalışan hafızanın (working memory) devreye girdiği bir alt testtir.

*Eğer çocuğunuzun skoru bu alt testte düşük çıkarsa: Çocuğunuzla görsel olarak mantıklı bir akışı olan, yaşına uygun filmler izlemeniz, ve size “Neden?” soruları sorduğunda, soruların asıl cevabını vermeniz çocuğunuzda zamanla bu becerilerini gelişmesini sağlayacaktır. Ayrıca çocuğunuz okumayı biliyorsa, resimli çocuk hikayelerini okuması da ona katkıda bulunacaktır.

WISC-R Küplerle Desen3. Küplerle Desen: WISC-R Küplerle Desen testi görsel zeka ile ilgili birçok unsuru ölçer. Bu unsurlardan ilki, çocuğun gördüğü deseni, kısa-dönemli hafızasına atabilmesi ve kendi küpleriyle deseni yaparken işleyen hafızasını kullanabilmesidir. Ayrıca bu alt testte ellerle manipulasyon, dolayısıyla görsel algı ile hareketsel koordinasyonun birleştirilebilmesi (örneğin, araba kullanırkenki gibi) son derece önemlidir. Eğer çocuğunuzun küplerle desen alt testtindeki skoru ortalamanın üstü veya çok üstündeyse, çocuğunuzun görsel ve çevresel manipulasyon kabiliyeti oldukça yüksek demektir. Bu da onun gelecekte son derece iyi bir mimar veya mühendis (inşaat, motor, araba) olabileceğinin göstergesidir. Bu çocuklar parçanın çevreyle ilişkisinde son derece kabiliyetlidirler. Eğer ki, çocuğunuzun Sözel alt testteki skorları genel olarak düşük, ancak Küplerle Desen skoru çok yüksekse, bu, çocuğunuzun insanlarla çok iletişim kurmadan obje manipulasyonu aktiviteleri yapmayı sevdiğini gösterir. Ki bugün bilgisayardan arabaya kullandığımız tüm araçlar, bu tarz içedönük mizaca sahip başarılı mühendisler tarafından dizayn edilmekte ve üretilmektedir.

*Eğer çocuğunuzun skoru bu alt testte düşük çıkarsa: Çocuğunuzla sık sık puzzle ve LEGO oynayın. Kişisel cisimlerin olduğu oyuncaklardan çok (Barbie, Action Man gibi), parçasal oyuncaklar alın (Küpler, Domino taşları, Mikado, Jenga, Lego, Puzzle gibi). Benim kendi pratiğimde çok sık farkettiğim bir durum, özellikle kız çocuklarının Küplerle Desen skorlarının genel olarak düşük çıkmasıdır. Bunun sebebi de, aileler kız çocuklarına yukarıda örneğini verdiğim parçasal oyuncaklardan ziyade, Barbie ve Barbie evi gibi, cisimlerin hazır olduğu oyuncaklar almalıdır. Oysaki, kız çocukları da Puzzle ve Lego gibi oyuncaklarla oynamaya teşvik edilmelidir.

4. Parça Birleştirme: Çocuğunuzun parça bütün ilişkisini kavrayabilme ve görsel-hareketsel koordinasyon yeteneğini ölçer. 

WISC-R Çocuk Zeka Testleri*Eğer çocuğunuzun skoru bu alt testte düşük çıkarsa: Çocuğunuzla puzzle oynamak, objelerin parça kısımlarını sorduğunda cevap vermek (Örneğin, ”Arabanın arka tarafına ne denir?” “Tampon.”) çocuğunuzun parça-bütün ilişkisi kurabilme yeteneğini geliştirecektir.

5. Şifre: Şifre testi, çocuğunuzun okulda not alabilme becerisinin çok iyi bir göstergesidir. Bu alt testte çocuğunuzun kalem manipulasyon kabiliyeti, kısa-dönemli hafızasına attığı bilgileri işleyebilme ve hatırlayabilme yeteneği ve konsantrasyon verebilme yeteneği ölçülür. Psikomotor hızı ve görsel-hareketsel koordinasyon da şifre testinin ölçtüğü unsurlardandır.

*Eğer çocuğunuzun skoru bu alt testte düşük çıkarsa: Çocuğunuzla sıkıcı olmayan yazı çalışmaları yapmak, (örneğin, siz bir harf veya şekil çiziyorsunuz, o da aynısını kendi kağıdına çiziyor.), eğer çocuğunuz okula gidiyorsa gün aşırı okulda aldığı notları kontrol etmek ve nasıl olduğunu inceleyip öğretmeniyle bu konuda konuşmak, çocuğunuzun zamanla yukarıda belirtlen becerileri geliştirmesine yardımcı olacaktır.

6. Labirentler: Labirent testi de, şifre testi gibi çocuğunuzun kalem manipulasyon ve görsel-hareketsel koordinasyon kabiliyetlerini ölçtüğü gibi, sorun çözebilme yeteneğini ve yaklaşımını da gösterir.

*Eğer çocuğunuzun skoru bu alt testte düşük çıkarsa: Çocuğunuza kitapçılarda satılan çocuk dergilerinden satın alın ve buradaki problemleri, labirentleri, eksiği-bulma testlerini bazen birlikte çözün, bazen ona tek başına çözdürün.

*Anne-babalara önemli not: Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi, anne-babalar çocuklarına WISC-R testi yaptıracaklarsa veya yaptırmışlarsa çocuklarına kesinlikle bir performans tedirginliği yansıtmamalılardır. Hatta bu yazıda öğrendikleri bilgilier kesinlikle çocuklarıyla paylaşılmamalıdır. Bu bilgileri paylaşmak veya çocuğunuzu WISC-R testine ‘çalıştırmak’ sadece çocuğunuzun test sonuçlarının normali yansıtmamasına ve geleceğinin bundan oldukça etkilenmesine sebep olur. Çocukların zekası oldukça esnektir, ve bir o kadar da etkileşime açıktır. Dolayısıyla WISC-R testinden aldığınız sonuçları çocuğunuzun geliştirilmesi veya dikkat edilmesi gereken yönleri olarak değerlendirmeniz hem çocuğunuzun geleceği, hem de sizin çocuğunuzla ilişkinizin korunması açısından son derece önemlidir.

Tüm anne-babalara çocuklarıyla güzel etkileşimler dilerim,

Ayşe Canan Altındaş

WISC-R Zeka Testi yaptırmak için canan.altindas@pavlovspartner.com‘a mail atabilir, veya bu sayfadaki formu doldurarak randevu talep edebilirsiniz.

Facebook Yorumları
Paylaş

34 YorumOn WISC-R Testi Hakkında Detaylı Bilgi (Performans Bölümü)

  • Pingback: WISC-R Testi Hakkında Detaylı Bilgi ()

  • Merhaba,

    geçenlerde br mülakata gittim ve küplerden (kırmızı beyaz) bana resmi gösterileni 4 küple yapmam istendi.

    Bunun bir anlamı varmı ? varsa neyi ölçmek için yapıldı bilgi verebilirseniz memnun olurum.

    teşekkürler

  • resmi çok kısa sürede küplerle tamamlaman gerekiyor.aksi halde işe kabul edilmiyorsun.amaç çok hızlı olman

  • merhaba ben bişey söylemek istiyorum benim oğlum viscar testinde normal zeka çıktı ama benim oğlum 4.buçuk yaşında okuma yazmayı toplama çarpma vs herşeyi biliyordu İstiklal marşının 10 kıtasını ezberlemişti yani söylemek istediğim her normal çocuk böylemi oluyor merak ettim

    • Arzu Hanım Merhaba,

      WISC-R testi 6 yaşından çocuklara uygulanamaz, çünkü testin o yaş aralığı için bir geçerliliği yoktur, puan skalası bulunmaz. Dolayısıyla yapılan test ve sonuçları geçersizdir. Önerim, çocuğunuz tercihen 6.5 yaşına geldiğinde testi tekrar yaptırmanız.

      Sevgiler,

      Uzm. Psk. Canan Altındaş

    • Merhaba. Benim çocuğum aslında zuper zeka. Ama testte normal çıktı? Neden

  • merhabalar..2.5 yaşında 1 oğlum var..konuşması,yürümesi gibi süreçleriyle ilgili herhangi bir sorunumuz olmadı.1 yaşındayken immün yetmezliğine bağlı olarak 8 gün yoğun bakım gerektiren bronşiolit rahatsızlığı geçirdik.bu durum oğlumda psikolojik bir travma yaşattı,immün yetmezlik tanısı konduğundan beri de belli aralıklarla antikor takviyesi için hastane ortamına girmek zorunda kalıyoruz.bu durum her defasında verdiğimiz tüm eğitim süreçlerini başa alıyor.Doktorumuz bağışıklık sistemimizin düşük oluşundan kreş ya da anaokulu önermiyor.farklılıklarımız da bu noktada başlıyor;
    iyi bir bakıcımız var,evde onunla oynadığı oyunlardan,takılmadan 30 a kadar,yardımla 100 e kadar sayabiliyor.ayrıca rakamları okuyabiliyor.yazılışını gösterdiğimiz her kelimeyi nerde görse tanıyıp okuyor.
    renkler,şekiller,günler,aylar,zıtlıklar,yön,kendi evinin yolunu bilme,çok kalabalık bir fotoğrafta bile tanıdığı birini bulma,benim çizdiğim resmin kopyasını çizebilme gibi yaşıtlarından farklı özellikleri var.
    bunlarla birlikte sosyalleşme sorunlarımız var,yaşıtlarıyla parkta oynamak için talebi yok..dışarıdan aldığı oyun ya da diyalog tekliflerine karşılık veriyor.
    müziğe aşırı düşkün sevdiği şarkılar sürekli çalarsa 1 saat dans ediyor,
    şarkıları ezberliyor.
    sabiha paktunanın anne çocuk dergilerindeki oyunlara çok ilgili.ancak bazen resimlerle ilgileneceği yerde sayfaların alt kısmındaki küçük açıklamaları işaret edip okumamı istiyor.onlara takılıyor.
    puzzle yapmaya bayılıyor
    akıllı telefonla fotoğraf çekmeye,video çekmeye..çekilen resimlere bakmayı çok seviyor,bunu yaparken dışarıyla bağlantısını kesiyor..biz de hastane,hastalık gibi önemli bir sebebi olmadıktan sonra telefon vermiyoruz.hatta yanında bile konuşamıyoruz..izin vermiyor,çığlık çığlığa telefonu istiyor.
    her kelimeyi telafuz edebilse de,konuşmayı iletişim aracı olarak kullanma yüzdesi 50.
    sorduğum sorulara bazen ben ne dediysem onu tekrar ederek cevap veriyor,yani cevaplamıyor.
    örneğin sokak lambalarının yandığını gördüyse,lambaların yandığını söylüyor ve bunu evet oğlum lambalar yanıyor diye teyit edesiye kadar tekrarlıyor.
    tüm bunların dışında tüm mızmızlık ve uyumsuz davranışlarının tümünü sadece bana ya da az da olsa babasına gösteriyor.bize karşı aşırı inatçı davranabiliyor.kötü günündeyse öfke nöbetleri geçirebiliyor.
    şöyleki sadece pazar günü bizimle birlikte geçirebildiği halde tüm günü uyumadan geçirmek istiyor.tabi bu da mümkün olmadığından öfke nöbetleri kaçınılmaz oluyor.
    ama babaanne,anneanne,bakıcı ile yalnız kaldığında gayet sakin oluyor.bize davranışlarıyla alakası yok.
    bu ve bunun gibi bi çok huzursuzluklarımız ve farklılıklarımız var..bunu nasıl değerlendirirsiniz??ne önerirsiniz bize??

    • Merhaba Emel Hanım,
      Yaptığınız açıklamalardan oğlunuzun zihinsel becerilerinin yaşıtları seviyesinde olduğunu, ancak duygusal ve ilişkisel açıdan zorluklar yaşadığını anlıyorum. Bu zorlukların ebeveynlerden ayrışma ve dış dünyaya açılma durumlarında tetiklendiğini duyuyorum. Benim önerim oğlunuzla psikodinamik oyun terapisi yapılırken, size de ebeveynlikle ilgili destek verebilecek bir uzmanla çalışmanız. Merkezimizde bu hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı konuşmak için cansu.torun@pavlovspartner.com adresine yazabilirsiniz.

      sevgiler

  • Merhaba Emel Hanım,
    Yaptığınız açıklamalardan oğlunuzun zihinsel becerilerinin yaşıtları seviyesinde olduğunu, ancak duygusal ve ilişkisel açıdan zorluklar yaşadığını anlıyorum. Bu zorlukların ebeveynlerden ayrışma ve dış dünyaya açılma durumlarında tetiklendiğini duyuyorum. Benim önerim oğlunuzla psikodinamik oyun terapisi yapılırken, size de ebeveynlikle ilgili destek verebilecek bir uzmanla çalışmanız. Merkezimizde bu hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı konuşmak için cansu.torun@pavlovspartner.com adresine yazabilirsiniz.

    sevgiler

  • benim oğlum 11 yaşında okuldaki öğretmen öğrenci çatışması vede ders notlarının yüksekliği sonucu wiskar testine girdik.sözel bölümü yaşıtlarından yüksek, performans normal çıktı.çocuğunuz soyut yetenekli dendi.bu durum için psikayatri önerdi ama dersleri başarılı olduğu için gerek duymadık.bu durum matemetikte başarısız anlamınamı geliyor.sürekli tv.maç ve yorumcularını dinliyor.sözel yetenekli olması mı daha başarıyı getirir yoksa görselmi anlamadık.sözel demek sol beyin baskın mı demek.saygısızca davranışları buna mı bağlı,yoksa eğitim kalitesizliğindenmi.

  • Standartp puan / sozel 59 performans 65 toplam:130. Zeka bolumu/ sözel 112 perf. 122 toplam 123 . Bu toplamalar da yanlislik mi var yoksa farklı bir toplama sekli mi var. Bilgi verirseniz çok sevinirim.

  • Kızımın yaşıtlarıyla fazla ilişki kuramaması ve ilginç sorular sorması üzerine ona wısc r testi yaptırdım değerlendirme bölümünde Sözel IQ 76 Performans IQ 83 Total IQ 145 çıktı ve belirtilen IQ değerleri ile bireyin zeka bölümü üstün olarak saptanmıştır yazıyordu.Çocuğumun sorduğu soruların bir kısmına cevap vermekte zorlanıyorum ve onun ilerideki yaşlarında ona yardımcı olamamaktan korkuyorum.Size sormak istediğim çocuğum için neler yapabileceğim ve bu sonuçların bize ne ifade etmesi gerektiği. İlginize şimdiden teşekkür ederim

  • Merhaba
    Oğluma 6.4 yaşında wısc-r testinde
    Sözel puan 120
    Performans puan 151
    Tüm Puan 139

    Sözel ve Performans puanın arasının bu kadar açık olması ne anlama gelir? Öğrenme ile ilgili bir sıkıntısı yok hiperaktivitesi var.

  • merhabalar, 3.5 yaşında bir oğlum var ve 1.5 yaşında kendi kendine tamamen videolar izleyerek ingilizceyi öğrendi.ingilizce 20 ye kadar ileri geri kendisi sayabiliyor.20 den sonra yardımla 100 e kadar sayabiliyor. 20 ye kadar rakamların ingilizce karşılığını biliyor. aynı şekilde renkleri, şekilleri, taşıtları ve bazı neslerinde ingilizce olarak biliyor. ingilizce alfabeyi harfleri tanıyarak biliyor ve sağdan sola doğru kelimeleri harf harf ingilizcelerini okuyor ancak kelimeyi birleştiremiyor. bunun ile birlikte emir verildiği zaman (yap, git, gel gibi…) yapacağı şeyi dahi yapmıyor ancak bir süre geçtiğinde güzel ve kibarca söylendiğinde her istediğinizi yapıyor. henüz yemek konusunda da ev yemekleri yemeğe geçemedik. Kokusunu tadını görüntüsünü bilmediği hiç bir şeyi yemeği kabul etmiyor. Kıyafetlerinin etiketlerini kestirene kadar uğraşıyor. sorulara bazen ben ne dediysem onu tekrar ederek cevap veriyor,yani cevaplamıyor.bir şey söylediğinde ve bunu evet oğlum diye teyid edene kadar sürekli tekrarlıyor.tablet ve telefonları bilinçli bir şekilde kullanıyor.bir yazıyı gördükten sonra okumamı istiyor ve aynı yazıdan başka bir yerde gördüğü zaman kendisi direk söylüyor.ancak bu sene kreşe başladı ve orda arkadaşlarına karşı tam olarak şiddet diye de adlandıramadığım davranışlar sergiliyor. göğsü ile itme ya da elindeki oyuncağı paylaşmama gibi durumlar söz konusu. ne yapabilirim hocam? teşekkür ederim.

    • Gizem Hanım,

      Oğlunuzun oldukça kapsamlı bir profilini yazmışsınız. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bilişsel olarak üstün kategorisinde, ancak sosyal ve duygusal olarak zorluklar yaşayan bir çocuk. Maalesef zeka olarak küçük yaşta bu kadar çabuk gelişebilen çocuklarda biz bazen bu tip sorunlar gözlemleyebiliyoruz. Yaşı, psikoterapi almaya müsait ve düzenli bir takibe başlanırsa oldukça faydalanacağını düşünüyorum. 0535 899 7121’i arayarak, bizden randevu talebinde bulunabilirsiniz.

      Sevgiler,

      Uzm. Klnk. Psk. Ayşe Canan Altındaş

  • Merhaba Ayşe Hanım ,

    İnternette WISC-R testi için bilgi ararken sizin kıymetli bilgilerinize ulaştım. Gerçekten teşekkür ediyorum kaliteli bilgilendirmeniz için.

    14,5 yaşında olan kızım için Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptırdığım test sonuçlarına göre ;

    Sözzel Alt Test Performans Alt Test

    Genel Bilgi 19-5 Resim Tamamlama 15-6
    Benzerlikler 14-7 Küplerle Desen 21-6
    Aritmetik 13-8 Şifre 53-9
    Sayı Dizisi 8-5 Labirentler 26-12
    Yargılama 18-5

    Sonuç olarak ;

    Sözel Zeka 73 , Performans Zeka 88 , Toplam Zeka 78 şeklinde “Sınır Zeka Düzeyi” şeklinde bir psikolojik test raporumuz bulunmakta.

    Test yaklaşık 45 dakika sürdü ve sonuçları rapor şeklinde anında verdiler.

    Dr. ile yaptığım görüşmede bana dersleri konusunda belirli kapasitede olduğunu beklentilerin çok yüksek olmaması gerektiği konusunda geri bildirimde bulundu. Spor, resim, aşçılık vs. gibi farklı ve geliştirilebilir yeteneğini bulmamızı ve o yönde yönlendirmemiz gerektiği konusunda bir telkinde bulundu.

    İlk ve orta öğretimde çok kaliteli olmayan bir eğitim alan kızım şuan çok daha kalteli ve ilgili eğitim almakta. Kendisi de gayretli ve çok istekli.

    Sizden test sonuçları ve açıklamalara göre nasıl bir yol haritası izlememiz gerektiği konusunda destek rica ediyorum. Açıklamalarınız ve bilgilendirmeleriniz bizim için çok önemli. Destekleriniz için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    Saygılarımla.

  • iyı akşamlar Ayşe hanım benim 11 yaşında 4.sınıfa giden bir oğlum var oğlum Anaokulundan 4
    sınıfa kadar okula pek uyum sağlayamadı öğretmeni oğlumun farklı bi cocuk olduğunu defalarca söyledi bana.oğlumun tuhaf soruları öğretmenlerin dikkatini çekmiş durumda tuhaf derken derste dersle alakası olmayan sorular bunlar.eve özel matematik öğretmeni geliyo oğlumun çok zeki olduğunu söyledi bana rehber öğretmen rama yönlendireceģini söyledi bide kucuklugunden beri tek takıntısı Dinazorlar oldu.dinazorlardan başka oyuncağı olmadı bana ne önerirsiniz bide en basit okuyup çok çabuk kavruyo ama sınavlarda yaptım dediği sorular yanlış çıkıyo bana bi yol gösterin iyi aksamlar

    • Mehtap Hanım Merhaba,

      Belli ki oğlunuzun durumu sizi de endişelendirmiş. Benim önerim, oğlunuzu bir çocuk psikoloğunun görmesi. Belediyeler’in psikolojik danışmanlık merkezlerinde çocuk psikologları oluyor. Belki oradan bir yardım alabilirsiniz. Eğer bizim merkezimizde böyle bir danışmanlık almak isterseniz, 0535 899 7121’den bana ulaşabilirsiniz.

      İyi Günler,

      Uzm. Klnk. Psk. Canan Altındaş

  • Merhaba sevgili hocam
    Benim kızımda wisr-c testine girdi s.z.p:77 p.z.p:86
    T.z.p:79 çıktı biz dikkat dağınıklığı tanısı ile psikiyatri ye gittik birinci sınıf öğrencisi çok içine kapanık kızım bana yol gösterebilir mısınız

    • Sevim Hanım Merhaba,

      Kızınızın test puanları biraz düşündürücü. Acaba testi uygulayan kişi kızınıza özel öneriler belirtmedi mi raporda? Ben raporu RAM’a götürmenizi öneririm.

      Sevgiler,

      Uzm. Klnk. Psk. Canan Altındaş

  • Slm ayse hocam benim kızım 1.sınıfa gidiyor ve dikkat dağınıklıği var dedi öğretmenimiz çocuk piskiyatrisine gittik ve wisc-r testi sonucu 77,86,79 çıktı içine çok kapanık bir çocuk ne yapayım bilirim

  • İyi günler benim 9yaşında bir oğlum var TKT testinde üstün çıktıve okulumuzun destek eğitim sınıfında çalışmalara katılmaya hak kazandı ben anne olarak neler yapmalıyım teşekkürler

    • Meral Hanım Merhaba,

      Zeka testlerinde üstün çıkan çocukların duygusal ihtiyaçları da olduğu unutulmamalı. Sıklıkla, çok üstün çıkan çocukların duygularını ifade etmekte ve sosyal hayata katılımında zorluklar yaşadığını gözlemliyoruz. Önerimiz, çocuğunuzla birebir vakit geçirmeyi, serbest oyun oynamayı ve onun zekasının ötesinde başka özellikleri olduğunu unutmamanız.

      Sevgiler,

      Uzm. Klnk. Psk. Ayşe Canan Altındaş

  • 11yas6.sinifa giden kızımın sozel118,performans 95cikti aradaki fark nirmalmi performans i yükseltmek için neler tavsiye edersiniz

  • SÜHEYLA KÖSE

    wisc r zeka testinde sözel performans98, performans puanı126,IQ119 .Genel bilgi 11,Benzerlik 5, Aritmetik 13,Yargılama10, Resim tamamlama 15,Resim Düzenleme10, Küplerle desen 19 Şifre10 pun. bu notlara göre alt ve üst sınır puantajı açık olarak nerede bulabilirim cünkü doktor hiçbir bilgi vermeden kapalı zarf verdi.

  • Merhaba ben size birşey sormak istiyorum;
    benim 7 yaşında bir kardeşim var ve onada wısc-r ve öög testini verdiler, daha çekilmedi durumundan biraz endişeliyiz, önceden bir sorunu yokdu bu sene 2.sınıfa gidiyor ve okulda çok içine kapalı yazısını hep eksik yazıyor ve çok büyük bir psikolojik baskı altında ne yaptığını unutuyor bu sorunları yeni yeni başlıyor evde okuması normal ama okulda zorluk çekiyor ve en büyük sıkıntısı sürekli sık sık bir şeyi bahane edip ağlıyor sizce ne yapmalıyız ne tevsiye edersiniz yardımcı olursanız çok seviniriz en kısa sürede bir tavsiye bekliyoruz.
    teşekkür ederim.

  • Merhaba ben size birşey sormak istiyorum;
    benim 7 yaşında bir kardeşim var ve onada wısc-r ve öög testini verdiler, daha çekilmedi durumundan biraz endişeliyiz, önceden bir sorunu yokdu bu sene 2.sınıfa gidiyor ve okulda çok içine kapalı yazısını hep eksik yazıyor ve çok büyük bir psikolojik baskı altında ne yaptığını unutuyor bu sorunları yeni yeni başlıyor evde okuması normal ama okulda zorluk çekiyor ve en büyük sıkıntısı sürekli sık sık bir şeyi bahane edip ağlıyor sizce ne yapmalıyız ne tevsiye edersiniz yardımcı olursanız çok seviniriz en kısa sürede bir tavsiye bekliyoruz.
    teşekkür ederim.

  • Merhaba ben size birşey sormak istiyorum;
    benim 7 yaşında bir kardeşim var ve onada wısc-r ve öög testini verdiler, daha çekilmedi durumundan biraz endişeliyiz, önceden bir sorunu yokdu bu sene 2.sınıfa gidiyor ve okulda çok içine kapalı yazısını hep eksik yazıyor ve çok büyük bir psikolojik baskı altında ne yaptığını unutuyor bu sorunları yeni yeni başlıyor evde okuması normal ama okulda zorluk çekiyor ve en büyük sıkıntısı sürekli sık sık bir şeyi bahane edip ağlıyor sizce ne yapmalıyız ne tevsiye edersiniz yardımcı olursanız çok seviniriz en kısa sürede bir tavsiye bekliyoruz.
    teşekkür ederim…

  • Merhaba
    7 yasinda bir oglum var. Wiscr testi yaptirdik. Sozel puani 115 performans puani 142. Bir norolog sozel ve performans puan arasindaki 10 birim ve ustu fark icin uyku eegsi yaptirmamimizi onerdi epilepsi suphesi ile. Bu konuda yardimci olabilir misiniz? Bizim durumumuz icin gercekten bir suphe olabilir mi ?

  • Merhaba benım 7 yasında ıkıncı sınıfa güden kızım var okumayı soktu ama herseyı cabuk unutuyor medıkınet ve prozac kullanıyorum bırden wscr testı ıstendı ama haber gelmedı be b12 testı falan yaptırdık hepsı normal çıktı sadece demır deposu boz senedi onun ıcın kan şurubu verdıler demır eksıklıgınden kaynaklanabılır mı acaba cabuk öğreneme unutması acaba tesk

  • wisc-R ile wisc_R 4 testlerinden hangisini yaptırmak gerekir

  • Pingback: Zeka Testleri | Kişisel Gelişim | Gelişmelisin ()

  • Testlerde rakamsal deger vermiyorlar . Özel yetenekli bireydeyip geçiyorlar . Bundurumda ne yapmalıyız

    • Duygu Hanım Merhaba,

      Test raporlarında rakamsal değerler genelde açıklanmıyor. Ancak size verilen raporda “özel yetenekli birey”i detaylı olarak açmaları gerek. WISC-R Testi’nin 12 tane alt-testi var. Ve testör, bu alt testlerin en az 10 tanesini uygulamak durumunda. Hangi testte çocuğunuzun nasıl sonuçlar elde ettiğini, ortalamaya göre nerede kaldığını da belirtmeli. Bu bilgileri test yaptırdığınız yerden talep etmelisiniz.

Yorum Yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Mobile Sliding Menu

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial