Amerika’da 2012 Senesinin En İyi MBA Programları

Paylaş

 

Amerika’da 2012 senesinin en iyi MBA programları açıklandı. Bu listeleme, bir blog tarafından Amerika’daki MBA programları’nı değerlendiren Bloomberg Business Week, The Economist, The Financial Times, Forbes ve U.S. News & World Report’un sıralamalarını ve kıstaslarını ortalama alarak daha adil ve güvenilir bir liste yaratmaya çalışıyor. Listede başı 3 senedir liderliğini koruyan üstüste Harvard Business School (HBS) çekiyor. HBS’i, Stanford Business School, Chicago’nun Booth School of Business’ı, University of Pennsylvania’nın Wharton Business School’u takip ediyor. Başı çeken bu dörtlü 2012 senesinin de en iyi 4 MBA programını oluşturuyordu.

2012 Senesinin Yükseliş Gösteren MBA Programları

Amerika'nın En İyi MBA Programları
Harvard Business School’da bir ders

Northwestern Üniversitesi‘nin Kellogg School of Management’ı, Dekan Sally Blount’un liderliğinde yükseliş gösterdi. Kellogg’un MBA programı MIT Sloan ve Columbia Business School’u geçerek kalitesini kanıtladı.

Bir diğer yükseliş gösteren okul ise benim mezunu olduğum Washington University of St. Louis‘in Olin Business School’u. Olin Business School’un mezunlarının okuldan memnuniyeti geçen sene 31. sıradan, bu sene 15. sıraya fırladı. Ve genel sıralamada da 30. sırada yer aldı.

2012 Senesinin Sürpriz Düşüş Gösteren MBA Programı: Columbia Business School

Columbia Business School, listede ilk 25’te olup, 2 sıra düşüş gösteren tek okul. Bu sürpriz trendin arkasında birden çok sebep yatıyor. İlk sebep, okulun mezunlarının okuldaki eğitimden ve öğrenci profilinden memnun kalmamış olması. Bir mezun okuldaki genel öğrenci profilini şöyle tarif ediyor: “Birçok öğrenci birinin oğlu veya kızı. Yani Columbia mezunu anne-babalar büyük çekler yazıp çocuklarını okula sokmayı başarmışlar.” Bir diğer sebep ise Dekan R. Glenn Hubbard’ın yönetiminden duyulan rahatsızlık. Dekan Hubbard Amerika’daki başkanlık seçimlerinde Mitt Romney’nin ekonomik danışmanı olarak görev aldığından okuldaki sorumluluklarını tam yerine getiremediği konuşulanlar arasında. Son bir sebep ise genel olarak finans sektörüne hazırlayan bir MBA programı özelliği gösteren Columbia Business School’un Occupy Wall Street’ten dolayı başvuru oranlarında %12 oranında düşüş yaşamış olması. Anlaşılan, 2012 senesi genelde Türk öğrenciler tarafından da çok rağbet gören Columbia Business School için pek iyi geçmedi.

MBA programları’na başvurularda sorularınız ve bir uzmanla çalışma ihtiyacınız olursa canan.altindas@pavlovspartner.com‘a mail atabilirsiniz.

Facebook Yorumları
Paylaş

1 YorumOn Amerika’da 2012 Senesinin En İyi MBA Programları

Yorum Yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Mobile Sliding Menu

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial