Yurtdışında Okumanın İlk Adımı: TOEFL’a Hazırlık

Paylaş

TOEFL Nedir? TOEFL’a nasıl başvurulur?

TOEFL, Amerika, İngiltere ve Kanada’daki üniversitelerin öğrencilerin İngilizce seviyelerini ölçmek için yaptıkları bir sınavdır. TOEFL, Test of English as a Foreign Language’ın kısaltmasıdır, yani ‘Yabancı bir dil olarak İngilizce sınavı’ anlamına gelmektedir. TOEFL, okuma, dinleme, konuşma ve yazma olmak üzere 4 bölümden oluşur. Bu bölümlerde sorulan soru tiplerini daha detaylı olarak TOEFL Kaç Saat Sürer başlığı altında inceleyeceğiz.

TOEFL’a Türkiye için bu linkten başvurabilirsiniz: Toefl’a Başvurmak İçin Tıklayınız. Bu sayfa açıldıktan sonra My TOEFL IBT Account kutucuğunda Sign In’e tıklayın ve New User olarak kaydolun.

Türkiye’de TOEFL Tarihleri

TOEFL, YGS ve LYS sınavları gibi senede bir kez verilen bir sınav değildir. Ay boyunca Türkiye’de farklı test merkezlerinde farklı tarihlerde verilir. Yukarıdaki linkten TOEFL’a kaydolduktan sonra, size yaşadığınız ülke ve şehire göre uygun test merkezleri ve test tarihleri verilecektir. Sınava, girmeyi planladığınız tarihten bir ay önce yukarıdaki linkten kaydolmanızı öneririz.

TOEFL Kaç Saat Sürer?

TOEFL sınavı 10 dakikalık ara ile birlikte yaklaşık 4 saat sürer. Tabii, bu sınavı yapan kişinin hızına ve soruları ne kadar dikkatle yaptığına da bağlıdır. Sınava giren kişilerin en çok zorlandığı nokta, sınav sırasında çok sıkılarak dikkatlerinin dağılmasıdır. Eğer, hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı şikayetiniz varsa ve bunun için ilaç kullanıyorsanız, sınavdan önce almanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Altta, TOEFL’da her bölümün ne tarz sorular sorduğunu ve yaklaşık kaç dakika sürdüğünü görebilirsiniz. Her sınav, alttaki sıralamaya göre verilmektedir.

Okuma (Reading): Her biri 12-14 sorudan oluşan 3 – 5 paragraf sorusu, 60-100 dakika arası sürmektedir.

Dinleme (Listening): Her biri 5-6 sorudan oluşan 6-9 paragraf sorusu, 60-90 dakika arası sürmektedir.

1o dakikalık ara.

Konuşma (Speaking): 6 önerge, toplam 20 dakika.

Yazma (Writing): 2 önerge, toplam 50 dakika.

TOEFL’a Girerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sınav gördüğünüz üzere, İngilizce yetisiyle birlikte kişinin sabrını da ölçen bir özelliğe sahiptir.
  • Sınavı alan kişiler için en zor bölümlerden biri de Konuşma bölümüdür. Çünkü kişi kulağında kulaklıklarla başkaları ile aynı anda soru-cevap şeklinde konuşma testine tabi tutulmaktadır. Eğer konsanstrasyonunuzu tamamen kendi testinize vermezseniz, başkalarının konuşmaları oldukça dikkatinizi dağıtabilir.
  • Bir başka önemli nokta ise, siz Yazma bölümüne geçtiğinizde, daha Konuşma’yı tamamlamamış kişilerin siz yazı yazarken konuşmasıdır. Bu bölüme de yine başınızdaki kulaklıklarla devam edebilirsiniz, ancak sınavın sonuna doğru dikkatinizin azalmaması için ayrı bir gayret göstermeniz gerekebilir.
  • 10 dakikalık arayı iyi kullanın. Lavaboyu kullanma, su içme, temiz hava alma, sigara içme ihtiyacınızı bu arada kesinlikle kullanın. Sınavın daha uzun olan kısmını atlatmış olabilirsiniz ancak, yaklaşık 1.5 saat daha önünüzde bitmesi için zaman var. Bu arada ihtiyaçlarınızı kesinlikle giderin.

 TOEFL’a Hazırlık

  • Sınava kaydolduktan sonra eğer iyi bir İngilizce altyapınız yok ise, hemen TOEFL’a hazırlık sürecine başlamalısınız. Öncelikle bir online test veya satın aldığınız kitaptan çıkan CD’deki test ile seviyenizi belirleyin ve odaklanmanız gereken bölümleri belirleyin.
  • Sınavın birbirinden farklı 4 bölümü var. Bu bölümlerin hepsi için ayrı hazırlık yapmanız gerekebilir. Okuma bölümü için, TOEFL’da sık çıkan kelimeleri kesinlikle ezberlemelisiniz. Bu listeyi çalışmalarınızda öneririz.
  • Konuşma bölümü için kesinlikle sizinle hem İngilizce hem de Türkçe konuşabilen bir hoca ile çalışmalısınız. Eğer Pavlov’s Partner Eğitim Danışmanlık Hizmetleri’nden TOEFL özel dersi almak isterseniz lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

TOEFL Özel Ders Talep Formu

Facebook Yorumları
Paylaş

1 YorumOn Yurtdışında Okumanın İlk Adımı: TOEFL’a Hazırlık

Yorum Yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Mobile Sliding Menu

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial