Yurtdışında Yüksek Lisans Bursu Alma Şartları

Paylaş

 

Pavlov’s Partner Video Soru-Cevap’ta bu hafta Amerika ve İngiltere’deki programlara yüksek lisans bursu alma şartlarını ziyaretçilerimizle paylaştık.

Şu anda lisans programlarında okuyan birçok kişiden gelen soru, yurtdışında yüksek lisans bursu alma şartları’nın neler olduğuyla ilgiliydi.

Bu videoda yüksek lisans programlarına başvururken alabileceğiniz iki tip burstan bahsediyoruz. Bunlardan birincisi, okullardan alabileceğiniz burslar tipleri. İkincisi ise, dışarıdan başvurabileceğiniz, external scholarship diye geçen Fulbright, Rhodes, vb gibi okulların dışından alabileceğiniz burslar.

Biz bu videoda daha çok birinci gruptaki burs tiplerini nasıl alabileceğinizden bahsetmekteyiz. Yurtdışı eğitim ve psikoloji hakkında bilgi almak için youtube kanalımızı takipte olun.

Videoyu izlemek için üstteki görsele tıklayınız. Veya youtube sayfamıza ilerleyiniz.

Psk. Ayşe Canan Altındaş

Facebook Yorumları
Paylaş

1 YorumOn Yurtdışında Yüksek Lisans Bursu Alma Şartları

  • Merhaba Ayşe Canan Hanım. Ben üniversite eğitimi için yurtdışı düşünüyorum hatta bunu yüksek lisans ve doktora da takip ediyor. Maddi açıdan sıkıntım yok lakin doğru nokta atışı yapmam takdir edersiniz ki çok önemli. Ekonomiyi hayatının merkezine koymuş bir insanım. Girişimcilik ruhuna gerektiğinden fazla sahibim,bakın sahip olduğumu düşünüyorum demiyorum sahibim çünkü kendimi çok iyi tanıyorum. On iki yaşından beridir ekonomi dergileri alırım,defalarca okur ajandama notlar alırım. İngilizceyi on bir yaşında kendi kendime akıcı bir şekilde öğrendim. Kulağa inanılmaz geliyor ama başka dilleri de öğrenirken hiç sıkıntı çekmedim. Misal native dediğimiz anadil seviyesinde konuşmak için yoğun kurslar eşliğinde aylar gerekir biz buna 8-9 ay diyelim. İşte bunu 3 ay gibi bir sürede tamamladım. Sürekli eğitim fuarlarına katılıyorum,internet denilen nimeti faydalı bir şekilde kullanmama rağmen her kafadan ayrı seslerin çıkması tahmin edersiniz ki varolan düşüncelerimi de silip süpürüyor. Siteniz ile yakından ilgiliyim,diğer sorulara olan cevaplarınızı da inceledim. Asıl sorunum şu; üniversite için neresi,yüksek lisans için neresi,doktora için neresi? Bir firma,bir holding yaratmak için girişimcilik lazım bunun için endüstri mühendisliği ideal görünüyor ama ekonomi okumazsam yerel piyasada rekabet konusunda hayalet gibi dolaşırım bunu da biliyorum. Yüksek lisans için Harvard,Columbia okullarını mı seçsem yoksa direk üniversitede mi gitsem bilemiyorum. Kendimi tanıyorum ama beynim bana oyun oynuyor gibi. Hepsinin birbirinden avantaj ve dezavantajları var. Sizden isteğim ve ricam bana BANA HİTAP EDEN en faydalı okulu yazmanız. Bu arada şunu da ekleyeyim Türkiye düşünmüyorum. Sarmaşık ligi kapsamındaki okullardan önerinizi merakla bekliyor olacağım. İyi günler diliyorum

Yorum Yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Mobile Sliding Menu

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial