Sık Sorulan Sorular

Paylaş

Pavlov’s Partner sık sorulan sorular sayfası, Pavlov’s Partner’a son 2 senede yorumlarda ve e-postalarda blog ziyaretçilerinin sık sorduğu soruların bir derlemesidir.

Bu sayfayı oluşturmamızın sebebi yoğunlaşan iş tempomuz sebebiyle gelen e-posta ve yorumların hepsine cevap vermek istediğimiz halde, artık buna vakit bulamamızdır. Ayrıca, bize iletilen bazı soruların cevapları ancak kişiden detaylı bir kişisel ve eğitimsel geçmiş alınarak ve danışanla birlikte verilebilir. Dolayısıyla sorunun cevabı kişiye ancak kendisine özel bir seansta verilebilir. Yurtdışı eğitim, psikolojik, kariyer danışmanlığı hizmetleri Nişantaşı’ndaki ofisimizde profesyonel olarak verilmektedir. Eğer aklınızdaki soru geleceğinizi ilgilendiriyorsa, önerebileceğimiz en iyi yol sorunuzu yazmanızdan ziyade, bilgi@pavlovspartner.com‘a e-posta atarak bizden randevu almanız.

Altta ana başlıklar halinde, en sık yöneltilen soruları ve soru tiplerini bulabilirsiniz. Bu sayfa belirli konuda sorulan sorular arttıkça güncellenecektir.

Psikolojik Danışmanlık

1. Çocuğumun WISC-R Raporu sonuçları şöyledir… Bunu değerlendirebilir misiniz?

Eğer elinizde sonuçlarını anlayamadığınız, veya anlayabilseniz de nasıl hareket edeceğinizi bilmediğiniz bir WISC-R raporu varsa, lütfen bizimle bilgi@pavlovspartner.com e-posta adresinden irtibata geçin. Gerekliliklere göre yorumlama bir seansta yapılır veya çocuğun özel bir durumu var ise, yardım alabileceğiniz başka bir uzmana yönlendirilir. WISC-R raporu sonuçları çocuğunuzun geleceği açısından önem taşıyan bilgiler içerir. Bunların Internet ortamında veya e-posta ile değerlendirilmesi son derece yetersiz sonuçlar verecektir. Bir anne-baba olarak WISC-R raporu hakkında tam bir bilgiye ulaşmanız ve çocuğunuzu bir uzmanın önerilerine göre yönlendirmeniz önemli bir sorumluluktur.

2. Psikolojiye ilgi duyuyorum. Psikoloji ile ilgili hangi kitapları okumalıyım?

Eğer psikolojiye yeni yeni ilgi duymaya başladıysanız, Irvin Yalom’un hem roman, hem de kurgusal olmayan kitaplarının hepsini öneririm. Bunlar arasında, Nietzsche Ağladığında, Bağışlanan Terapi, Annem ve Hayatın Anlamı bulunmaktadır. Psikolojiye eğlenceli bir giriş tadında DK Yayınları’ndan çıkmış Psikoloji Kitabı‘nı da öneririm. Bunlar dışında, bilişsel ve nörobilimsel psikolojiye ilgi duyanlar Oliver Sacks’ın kitaplarına bir göz atabilirler (The Man Who Mistook His Wife for a Hat, Mind’s Eye, Hallucination) 

Psikoloji Eğitimi

3. Psikolojiden mezun olursam hemen bir ofis açıp danışan görmeye başlayabilir miyim?

Hayır, bu mümkün değildir. Kişinin Türkiye’de bir psikolog olarak çalışabilmesi için, Türkiye’de Türk Psikologlar Derneği tarafından tanınan bir Klinik Psikoloji Masterı’ndan mezun olması gerekmektedir.  Bu Master tamamlandıktan sonra bile kişinin ofis açıp danışan görmesi oldukça zordur. Bir klinik psikoloğun özel ofis açması tecrübe, tanınırlık ve bir yer açmak için gereken sermayeyi kazandıktan sonra ancak mümkündür.

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

4. Amerika’da okumak istiyorum, ne yapmalıyım?

Bu cevaplaması oldukça zor ve kapsamlı bir soru. Amerika’ya başvururken iyi karar vermeniz ve stratejilendirmeniz gerekir. Bunun için de bir e-posta ile, şunları şunları yapmalısınız diye size cevap vermektense, sizin kişisel ve akademik geçmişinizi konuşup adımları belirlediğimiz bir danışmanlık seansı ayarlamamız son derece önemli olacaktır.

5. Hangi okullara yurtdışı eğitim danışmanlığı veriyorsunuz?

Amerika’daki tüm lisans, yüksek lisans (MA ve MBA), sertifika ve yaz okulu programlarına yurtdışı eğitim danışmanlığı vermekteyiz. Özel olarak çalıştığımız, anlaşmalı olduğumuz ve komisyon aldığımız bir okul bulunmamaktadır. Aksine, öğrencinin akademik geçmişine ve kariyer hedeflerine uygun, ve kişisel tercihlerinin de göz önünde bulundurulduğu bir okul listesiyle ilerleyerek, öğrencinin personal statementlarında, CVsinde ve tavsiye mektuplarında en iyi şekilde temsil edilmesi için uğraşmakta ve yönlendirmede bulunmaktayız.

Kariyer Danışmanlığı

6. CEO olmak istiyorum, ne yapmalıyım?

Takdir edersiniz ki böylesine büyük bir hedefin, oldukça karmaşık ve kişiye özel bir cevabı var. Yapabileceğiniz en iyi şey, bizden bir randevu alarak, kariyer hedeflerinize ulaşmak için adım adım neler yapmanız gerektiğini birlikte belirlememiz olacaktır.

7. Üniversitede bir bölüm seçtim ancak bana uygun olup olmadığından emin değilim / severek okumuyorum / bölümümü değiştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

En kısa zamanda bizden bir eğitim veya kariyer danışmanlığı randevusu alınız. Bu randevuda sizi okuduğunuz bölümde zorlayan faktörleri iyice anladıktan sonra geleceğinize nasıl devam etmeniz gerektiği danışmanla şekillendirilecek ve gerekli adımların atıldığı takip edilecektir. Ayrıca çok yakın zamanda websitemizde yayınlayacağımız bir kişilik testi ile size uygun kariyerleri bu kişilik testinin sonuçlarına bakarak danışmanınızla belirleyebileceksiniz.

Eğer buradaki sorulara rağmen aklınıza takılan soruların cevabını alamadıysanız, lütfen bilgi@pavlovspartner.com‘a atarak sorunuzu kısaca belirterek randevu talebinde bulununuz.

Paylaş

5 YorumOn Sık Sorulan Sorular

  • devamlı onu düşünüyorum çok seviyorum elimde değil başka şeylere yönelmeye çalışıyorum ama olmuyo 🙁 ama o günde 1 kez bile konuşmadan yapabiliyo ve bu beni çok yoruyoo aklımdan ölmek geçiyo 🙁

  • Ben ingilizce psikoloji öğrencisiyim mezun olduğumda türkiyede maaş ya da iş bulma imkanımı etkilermi .Şimdiden teşekkürler.

  • merhaba, her zaman bir psikolog olmak istemişimdir.ancak hayat beni bu yoldan alıkoydu.dört yıllık işletmebölümü mezunuyum şu an çalışıyorum yalnız hala aklımada psikolog olmak var.yaşımda 29 bu idealimden vazgecmemek istıorum yalnız herşeyin gec oldugunu dusunuyorum artık.bu konu hakkında sizce yanılıyormuyum?

  • tembelliği nasıl yeneriz

  • merbalar ablamın 9 yıllık Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) hastalıgında sapıgı var . ablam hangı sehre gıtse buluyor. dava ettık ama herhangı cezaı ehlıyetı olmadıgı ıcın prosedurler kısıtlı zaten hapse gırmesını ıstemıyoruz sadece hastaneye yatırılmasını ama aılesıde sorunlu yardım etmıyor. ablam cocugu oyalamadı ya da umut vermedı ablama asık oluyo ama bunu ılk zamanlarda soylemıyor daha sonra aylar sonra souluyor ve ablam reddedınce bunu kabul etmıyolar . sureklı benı sevıyosun bunu bılıyorum gozlerınden okuyorum gıbı sacma sapan seyler soyluyo ablamı buldugunda .ablam bı kere duzgun konustu belkı anlar dıye ama ablam ne derse bunun aksını soyluyor kendı kafasında senaryolar uydurmus ve aksıne kesınlıkle ınanmıyor .psıkolugu kesınlıkle yatırılması lazım dedı ama bı turlu yatıralamadı . ablamında cıddı derecede psıkolojısı bozuldu dısarı cıksa arkasına bakarak yuruyor yada gece uykusunda kabuslar .kasılmalar olarak uyanıyor . ablam pskologa defalarca gıttı ama herhangı alternatıf ne ablam ıcın nede o cocuk ıcın bulamadık . cıddı bır caresızlık yasıyoruz .

Yorum Yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Mobile Sliding Menu

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial