Amerika’daki En Iyi Hukuk Programları ve LLM Masterı

Paylaş

 

Türkiye’de birçok öğrenci lisansta hukuk eğitimini planladıktan sonra, Amerika’da veya İngiltere’de LLM (Master of Laws) yaparak, hukuk konusunda daha spesifik bir dala yönelmek istiyorlar. Özellikle yurtdışından öğrencilerin tercih ettiği Amerika’daki LLM programlarında, hukuk öğrencileri çeşitli dallarda uzmanlık alabiliyorlar.

Farklı Hukuk Uzmanlıkları

Türkiye’deki üniversitelerin 4 senelik Hukuk lisans programlarından mezun veya mezun olacak öğrenciler Amerika’daki LLM programlarına başvurarak şu alanlarda uzmanlaşabiliyorlar: Genel Hukuk; Çevre Hukuku; Uluslarası Vergilendirme Hukuku; Vergilendirme Hukuku; Uluslararası İşletme, Düzenleme ve Tahkim Hukuku ve Yasal Teori. Bu programlardan mezun olmak, aynı zamanda birçok öğrenci için Amerika’da veya İngiltere’de staj ve iş imkanı da sunuyor. Ayrıca bu programlardan mezun olup geri dönen öğrencilerin Türkiye’de yabancı hukuk şirketlerinde işe alınma imkanları artıyor. Aşağıdaki listede ben sizlerle Amerika’daki en iyi hukuk programları’nı paylaştım. Eğer Amerika’daki LLM programlarına başvuru sürecinde danışmanlık randevusu almak isterseniz, bu adrese doğrudan e-mail atabilirsiniz veya yorumlarda belirtebilirsiniz.

1. Yale Üniversitesi Hukuk Programı

 

 

2. Harvard Üniversitesi Hukuk Programı

3. Stanford Üniversitesi Hukuk Programı

4. Columbia Üniversitesi Hukuk Programı

5. University of Chicago Hukuk Programı

 
 
 
 

6. New York Üniversitesi Hukuk Programı

 
 
 
 

7. University of Pennsylvania Hukuk Programı

 
 

8. University of Virginia Hukuk Programı

 
 
 
 

9. University of California – Berkeley Hukuk Programı

10. University of Michigan – Ann Arbor Hukuk Programı

11. Duke Üniversitesi Hukuk Programı

 

12. Northwestern Üniversitesi Hukuk Programı

 

 

13. Cornell Üniversitesi Hukuk Programı

 

 

14. Georgetown Üniversitesi Hukuk Programı

 

 

15. University of Texas – Austin Hukuk Programı

 

Danışmanlık talebi için: canan.altindas@pavlovspartner.com‘a mail atabilirsiniz. Okullara başvuru ve seçim sürecinde herkese kolaylıklar dilerim.

 

 

 

 

Facebook Yorumları
Paylaş