Merhaba
ben 27 yasinda 10 senelik evli iki cocuk annesi bir bayanim kizim 9 oglum 5 yasinda esimle bosanma arifesindeyiz esimle yas farki var aramizda 53 yasinda yillardir hep bir fikir uyusmazligi yasadik en sonunda tum cabalarima ragmen bitti.ve simdi sevgi kalmadi bundan bir kac ay once Turkiyede bir bayan arkadasim tarafindan bir is teklifi aldim ortak is kurmayi teklif etti benim yillardir vatan özlemim bu ulkeyi bir turlu sevemeyisim kabullenemeyisim her gecen gun katbekat artti.ve simdi mantigimla duygularim savas halinde kalbim aklima aklim kalbime dusman kizim siddetle karsi turkiyede yasamaya burdan asla gitmeyecegini vurgulamakta esim ise benim gitmemi orda mutlu olacaksam en aindan denememi soyluyor sSIKLIKla gelir gidersin bizde gelir gideriz cocuklar okuyor duzenleri var diyor bense annelik duygusu bir yanimda hayallerim bir yanimda sanki bir labirentin icindeyim burda nefes alamiyorum mutsuz hissediyorum ama cocuklarim bu durumu nasil kabullenir yada kabullenebilir mi? psikolojik cokmu kotu olurlar yardim ederseniz sevinirim sevgiler…
Bu zor süreçte size önerebileceğim şey terapiyle psikolojik destek almanız. Çocuklarınızın yaşı küçük olduğundan bir anda onları terketmeniz onları üzecektir ve psikolojik hasara yol açabilir. Ayrıca anneyle babanın boşanma sürecinde zaten çocuklar oldukça zorlanıyorlar. Ancak benim inancım, siz çocuklarınızı terkedilmiş hissettirmeden hayallerinizi gerçekleştirmek için adım atabilirsiniz. Bunun da en iyi yolu, bu ayrılma ve taşınma süreci boyunca onlarla diyaloğunuzu eksik tutmamanız ve yanlarında olduğunuzu hissettirmeniz. Belki onları daha sık görebildiğiniz veya onların da sizinle geldiği bir düzen kurabilirsiniz.
Merhaba.. Acaba bütün bu yoğun uğraşlarınız arasında, bireysel terapi de yapıyor musunuz?
Ya da yapar mısınız?… İletişim, kendini ifade etme sorunu yaşıyor ve bu yüzden çok mutsuz..Çok zeki, çok az konuşuyor..Ama farklı olmak istediğini söylüyor..Doğru elden destek arıyorum..Ben annesiyim..Teşekkür ederim.
Henüz Klinik eğitimime devam ettiğimden dolayı ben bireysel terapi uygulamıyorum. Ancak bireysel terapi uygulayan bir terapiste sizi yönlendirebilirim. Ne tarafta oturduğunuzu söylerseniz size daha kolay yardımcı olabilirim.
Öncelikle eğer Türkiye’de klinik açmak istiyorsan, yeni yasaya göre en az Master derecesinin olması şart. Yoksa klinik açma hakkın yok. Ancak Master’ın olsa bile devlette veya kendi ofisinde çalışmak tek opsiyon değil. Birçok özel psikolojik danışmanlık merkezi var. Bunlarda da çalışabilirsin. Hatta buralarda çalışmanın avantajı, kendine bir isim yaparken aynı zamanda eğer klinik açma imkanın yoksa para biriktirmek ve psikoloji camiasında bir çevre edinmek. Ama aynı zamanda devletin de sunduğu birçok opsiyon var elbette. Umarım sorunu cevaplayabilmişimdir. Daha sorun olursa lütfen çekinme. Sevgiler,
merhabalar…
birkaç alanda sorun yaşıyorum, kendimi çıkmazda hissediyorum
Ankara’da öğrenciyim. bireysel terapiye ne zaman ve nerede başlayacaksınız, özellikle sizinle görüşmek isterim; ama yer ve zaman şartları müsait olmazsa, Ankara’da görüşmemi tavsiye ettiğiniz terapist olur mu? öğrenci olduğumu hatırlatarak devlet hastanesinde bir yeri tercih ederim.
Ben şu anda terapistlik yapmıyorum. Kendim yüksek lisansımı tamamlıyorum ve İstanbul’da yaşamaktayım. Ankara’da yaşayan birkaç arkadaşıma danışıp sana e-mail olarak bir tavsiye atacağım. Kolaylıklar dilerim.
Sadece düşüncelerinizi merak ettiğimden bir problemimden bahsetmek istiyorum.Hayatımın büyük evresinde keza bu evreyi basite indirgersem gün içinde yaptıklarımın sürecinde sürekli hata olarak gördüğüm herşeyi zihnimde istemsiz olarak ayıklıyorum.Bir konferansta söz alırken konuşmamda kendimce bulduğum en ufak hata uykularımı kaçırmaya yetiyor.Garip olandan öte bu zihnimde ayıkladığım hataları hiç unutmuyorum.Orta okul günlerimdeki en küçük olay bile bazen aklıma geliyor.Psikolojik olarak unutmak için herşeyi deniyorum.Bunu yenmek için kendime boş zaman bırakmamakla bir çözüm ürettim.Sürekli müzikle ilgilenip birşeyler yazıp,çiziyorum.Sizce bu geçmişteki en ufak hatalara bilişsel olarak takılmamın kişisellikle alakası var mıdır ? En ufak cevabınız beni mutlu edecektir teşekkürler
Anlattığın durum biraz takıntılı düşünce ve kompülsif davranış tanımlamasına uyuyor. Sana tavsiyem, bir psikoloğa bu konuda danışman. Kendini yapıcı şeylere yönlendirmen çok güzel, ancak bir noktada bu sorunların altından kendin kalkamayabilirsin. Dolayısıyla, bir psikologla konuşman senin için çok iyi olacaktır. Onun dışında spor ve meditasyon diğer iki önerim.
Master mı Doktora için mi gitmek istiyorsunuz Amerika’ya? Bir de Psikolojinin hangi dalını düşünüyorsunuz? Klinik, Bilişsel ve Gelişimsel ana dallar olmak üzere daha birçok dalı var. Detaylı konuşmak isterseniz, sorularınızı canan.altindas@pavlovspartner.com‘a da yöneltebilirsiniz.
selam (Altındaş) ben 29 yaşında bir gencim sinirlenince kendini kaybedenbiriyim …bir kaç örnek vereyim..1 yıl evel toplu taşımada kadınları taciz eden birini feci şekilde dövdüm..5 ay sonrasındada gene aynı şey yüzünden birini daha aynı şekilde dövdüm ( dövdüm derken bi övünç kaynağı olarak söylemiyorum saldırdım kanlar içinde kaldı ) sanane be adam seni ne alakadar eder dedim kendime ama kızlar küçüktü ve bu beni çok üzmüştü birkaç yan bakma kavgası. ensonda apartmanın kapısına 2 araç koymuşlar binaya girmek için 2 metre ilerden dönmem gerekiyordu ve gene kendimi kaybederek ikisinide aynasını parçaladım ve gelmelerini bekledim erkek çıksaydı kesin büyüycekti kadın çıktılar uzaklaştım sonra yaptığımın farkına vardım ama çok geç ti sonradan çok üzülüyorum ama kendime en başında engel olamıyorum haksızlığa tammül edemiyorum kendimden korkuyorum bi delilik yapıp geri dönüşü olmayacak şeyler yapmak istemiyorum..saygılar
Görünen o ki, başkalarının ve kendinizin haksızlığa uğraması sizi aşırı derecede sinirlendiriyor. Bu tip durumlar herkesi sinirlendirir, ama sizin fiziksel bir tepki vermeniz tabii ki kendinizi ve başkalarını tehlikeye attığından sakıncalı bir durum oluşturuyor. Anlaşılan şu ki, kızgınlığınızı kontrol edemiyorsunuz. Size önerim rahatça konuşabileceğiniz bir bilişsel-davranışçı psikologla görüşmeniz. Kendinizi anlatırken, o da öfkenizi nasıl kontrol altına alabileceğiniz konusunda sizi adım adım yönlendirir. Sizin öfkenizin farkında olmanız ve bu konuda birşeyler yapmak istemeniz bile terapi sürecine iyi tepki vereceğinizin bir göstergesi. Dolayısıyla doğru yoldasınız. Düzenli gideceğiniz bir psikolog da sizin öfkenizi kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır.
Hayatta hepimiz için tutkuyla yapacağımız ve bizi mutlu edecek bir şeyi bulmak oldukça zor. Dolayısıyla Araf’ta kalmak, veya kendini sürekli arayıştaymış gibi hissetmek kötü birşey değil. Sorun, artık o arayışı yapmaya enerjin kalmadığında başlıyor. Eğer benim buna enerjim bile yok diyorsan, tavsiye edebileceğim şey bir terapistle çalışman, ve sendeki bu isteksizliğin altında yatan dinamikleri terapistle anlamaya yeltenmen. Ama enerjim var, sadece arada kalmış hissediyorum diyorsan, hayatta hepimiz bu tip süreçlerden geçeriz. Probleminin detaylarını bilmediğim için sana daha fazla yazamıyorum. Ama sana kendini bulma sürecinde gönül ferahlığı ve bunu yapman için enerji diliyorum.
Bende herkes gibi bir ceo olmak istiyorum.Fakat ceo olmak için hangi liseye ve hangi ünüversiteye gideceğimi,hangi bölümü okuyacağımı bilmiyorum (7. sınıfa gidiyorum).Bana yardımcı olup nasıl bir yol izleyeceğim konusunda bana ışık tutarsan çok sevinirim…
Bu yaşta kendin için hedefini belirlemiş olman çok güzel. Sana hangi liseye veya üniversiteye gitmen konusunda bir tavsiyede bulunmayacağım.Çünkü yazımda da belirttiğim gibi, yöneticilik ve liderlik için herkes farklı yollar çizmiş. Ama sana şunları tavsiye ederim: Her zaman kendini geliştirmeye bak. Bu, çok sevdiğin veya ilgilendiğin bir konuyu derinlemesine öğrenmek veya araştırmakla olur, sana verilen işleri ve ödevleri elinden geldiğince en iyi şekilde teslim etmekle ve sürekli merak ettiğin birşeyler bularak olur. Bol bol kitap okumaya çalış. İnsanlarla/arkadaşlarınla/ailenle ilişkilerini iyi ve sağlam tut. Ve her zaman hayal ettiğin şeyleri gerçekleştirebileceğine inan. Belki yaşıtların daha geçici heveslerle birşeyler yapıyorlardır, ama sen her zaman yaptığın işlere karşı tutkulu ol. Eğer daha başka soruların olursa da bana sormaktan çekinme.
Senin için Amerika’daki eyalet üniversitelerini önerebilirim. University of Missouri, University of Michigan, Purdue University, Penn State gibi eyaleet üniversiteleri sosyal çevrenin geniş ve partilerin bol olduğu okullar. Ancak bu tip büyük bir karar verirken şunu unutmamanı tavsiye ederim: Amerika’da okumak istemek sadece aileden uzaklaşmak için alınacak bir karar değil. Ve bu listelediğim okullarda her ne kadar eğlenceli partiler olsa da, öğrenciler vaktinin çoğunu ders çalışarak geçiriyor. Çok seni tembihleyen bir yetişkin gibi duyulmak istemem, ama eğer gerçekten Amerika’da okumak istiyorsan programları iyi araştırıp, senin orada ailenden uzak orada tek başına bir yaşamı idam ettirip ettiremeyeceğini düşünüp ona göre karar vermen lazım. Bu süreçte sana kolaylıklar dilerim.
Ayse Canan Hanim;
Üniversite 1.siniftayim. Bir cocuga sirilsiklam asik oldum, hergun onu düşünüyorum, uyku uyuyamiyorum. Onun bana ilgisini bir sekilde kendime cekmeliyim. Bu bir savaş, bunu kazanmaliyim.
Siz hiç aşık oldunuz mu Ayse Canan Hanim, cok sevdiniz mi? Onun ilgisini kendime cekebilmek için ne yapmalıyım?
Aşık olmanın insanı çok kaptırıp götüren bir duygu olduğunu biliyorum. Ancak bir insanı kendine aşık etmenin savaş olduğuna katılamayacağım. Tersine, karşındaki kişiye karşı sevgin olgunlaştığında onun için en iyisini dileyeceğine inanıyorum. Bence, kendinde seni bu kadar aşkı savaşa veya bir çekişmeye dönüştüren dinamiklerin sebebini anlamaya çalışmalısın. Aşık olduğun kişiyi çok istemek farklı, onun için bir rekabete girmek çok farklı. Zamanla ikinci opsiyonun seni aslında çok cezbetmediğini anlayacağına inanıyorum.
merhaba ben hilal
Seneye universiteye giris sinavina giricem ve psikoloji okumak istiyorum. ama bu alanda basarili olabilir miyim ya da hangi universiteyi tercih etmeliyim bilmiyorum. Bana yardimci olabilir misiniz acaba 🙂
Eğer psikolojiye meraklıysan ve severek okursan başarılı olursun. Psikoloji alanında başarılı olmak için okumayı ve insanlarla çalışmayı sevmen gerekir. Türkiye’de benim önerebileceğim psikoloji programı olan okullardan bazıları: Boğaziçi, Bilgi, ODTÜ, Hacettepe, Doğuş, Okan, İstanbul Üni ve Bahçeşehir Üniversiteleridir. Önerim, bu okulların websitelerinden psikoloji programlarını araştırıp, senin aklına en yatan okulları seçip,
onları hedeflemen.
Oncelikle selamlar benim oncelikle sormak istedigim soru ayni anda nasi psikoloji ve ekonomi lisansi aldiginiz yonunde cunku su an exchange ogrenciyim ve muhendislik okumak isterken tamamen fikrimi degistirip psikoloji ve ekonomi okumak istiyorum simdiden tesekkurler
Amerika’da benim okulumda iyi planlarsan çift anadal yapmak çok zor değildi, çünkü okulun çok az zorunlu dersi vardı. Dolayısıyla zorunlu bir kaç ders dışında tüm kredilerimi Ekonomi ve Psikoloji derslerinden seçince çift anadal yapmak mümkün oldu. Şu an nerede exchange yapıyorsun? Ve Türkiye’de nerede okuyorsun?
tesekkur ederim 🙂 soylediklerinizi yaptim ve Hacettepe`de karar kildim. Umarim ben de sizin gbi insanlara yardim emeyi seven basarili bir psikolog olurum.
Merhaba, ben 3. sınf psikoloji öğrencisiyim.Yanında staj yapabileceğim , isminini cvime yazarken gurur duyabileceğim ve aynı zamanda çok şey öğreneceğim bir psikolog veya psikiyatr arıyorum. Öneride bulunursanız sevinirim. Teşekkürler.
Seni isim olarak yönlendiremem, ancak Türkiye’deki üniversitelerin psikoloji ve psikiyatri departmanlarına bakıp, oradan çalışmalarıyla ilgilendiğin hocalara mail atarsan iyi isimlere ulaşabilirsin. Ben sana isim önersem de kendileri stajyer almıyor olabilirler. Kolaylıklar dilerim.
Merhaba, öncelikle blog’unuzu çok beğendim. Psikoloji öğrencisiyim, üniversiteyi bitirince yurtdışında master yapma hayalim var, bu konuda detaylı bilgiyi nereden edinebilirim? Hangi ülke- hangi üniversite daha uygun olur, araştırmak istiyorum. Ben Almanya’yı düşünüyorum ancak emin olmak istiyorum. Öyle büyük paralar veremem maalesef acaba istedikleri nelerdir, gibi bir çok sorum var 🙂 Teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba İlkim, öğrencilere yurtdışı programları konusunda danışmanlık ben sunuyorum. Bunun dışında bilgi alabileceğin en güvenilir kaynak, okulların kendi websiteleri. Çünkü burada programların içeriği ve fiyatları hakkında güvenilir bilgiye ulaşabilirsin. Ancak senin için en uygun okul hangisi diye karar verme sürecinde, bir uzmanın görüşüne ihtiyacın olabilir. Bu süreçte kolaylıklar dilerim.
Filandiya”da Phd ogrenci adayiyim diyeyim Portekizde yuksek lisansimin tezini yakinda verecem ekimde doktoraya Filandiyada sosyoloji uzerine yapacam. Ders calisma konusunda dikkatimi yogunlastirma problemim var uzun zamandir var olan bu sikintiyi kucuk bir sey olarak algiladim ama bu daginiklik hayatimida etkiledi. Master uzadi, artik gunluk bazi islerde cok tembel olmaya basladim. Turkiyedeyken aptal futbol programlarini saatlerce bos bos izliyordum aslinda dinledigim bile soylenemezdi onlari. Su siralar internet basinda saatlerce vakit geciriyorum, senelerdir devam eden bu iradesizlik beni tuketiyor artik cok yoruldum, oturup bir saat ders calismak zorlaniyorum, en iyi bir kafeye veya kutuphaneye gidiyorum 2 saat masaya oturuyorum ama yarim saat ders calisiyorum. Aslinda cogu zaman internetin basindan kalmak istemiyorum ama yapamiyorum sanki bir uyusturucu muptelasi gibiyim , her neyse bu konuda yapacaginiz her turlu tavsiyeye acigim.
Merhaba ben 4.sinif isletme ogrencisiyim dokuz eylul uni’de.universite ogrencilik hayatim boyunca her yaz abd ye work and travel programiyla gittim ingilizce seviyem eskiye gore cok cok iyi oldu ozellikle konusmada.bu yaz tatilinde de tekrar gitmek istiyorum ama orda master yapmadan donmek istemiyorum.washington cevresinde herhangi bi universiteye nasil kabul gorebilirim master programi icin.toefl sinavi icin de yeterli degilim.ne yapmam lagzim, tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.tesekkurler simdiden.saygilari sunuyorum..
TOEFL almadan Master programına kabul almanın imkansız olduğunu ben kendi danışmanlık verdiğim öğrencilerimle çalışmalardan biliyorum. Çünkü okullar senin TOEFL skorunu, sen okula kabul aldıktan sonra, Amerika’da sana öğrenci vizesi çıkarmak için gerekli merciilerle paylaşıyorlar. Dolayısıyla eğer Amerika’da bir Master progrmına girmek istiyorsan, burada ne yapıp edip hedeflediğin okulun minimum TOEFL skoruna ulaşana dek çalışıp, ondan sonra okullara başvurman gerekir. Ayrıca programların başka gereklilikleri de olabilir, bu da ne Master’ı yapmak istediğine göre değişir. Sana bu süreçte başarılar dilerim.
merhaba Canan hanım,
ben ceo yazınızda da yorum yapmıştım.diş hekimliğinde öğrenci olduğumu belirtmiştim orda da.bildiğiniz gibi tıp fakültelerinde olduğu gibi diş hekimliğinde de DUS sınavı var.aklımda çene cerrahisi ya da ortodontiyi seçme fikri var.ama ben bu eğitimi yurt dışında almayı çok istiyorum.ne yazık ki hiç bir bilgim yok nasıl kabul edilirm. kabul ü kolay mı?veya orda sistem nasıl işliyor??yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
teşekkürler..:)
sizi liderin olmanın 10 kuralından tanıdım ve twitter hesabıma ekledim yukarıdaki yazıları okudum ve demek ki sizin değerli olduğunuz kanaatine vardım 7 yaşındaki kardeşin yazısı dikkatimi çekti ve ben 43 yaşında bir şirkette çalışan hayata pozitif bakan üniversite 1 sınıfı okuyan inşaat mühendisliği bölümü oğlu olan ve geleceğin türkiyesini en güzel şekilde bekleyen ve bu arada kendini en iyi şekilde ister eğitim ister öğretim alarak bir çok şey bilmek hevesim var bana bu konuda yardımcı olur iseniz sevinirim bu arada ikamet anadolu yakası istanbul iyi günler
Seyfettin Bey, güzel yorumunuz için teşekkürler. Bir süredir yazılara ara vermek zorunda kaldım. Ama yakında tekrar yazmaya devam edeceğim. Twitter’da yeni yazıları postlarım.
belkide şimdiye kadar sorulmuş en garip soru olacak ama düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
hangi meslek te daha başarılı olabileceğimi hangi mesleği yapmak istediğimi bilmiyorum acaba ban yardımcı olabilir misiniz.
Merhaba Avusturya lisesine gidiyorum bu sene 11. sınıfa geçtim. Ekonomi, psikoloji gibi eşit ağırlık bölümleri okumayı düşünüyorum. Bu bölümleri Almanya veya Avusturya’da okusam mı daha avantajlı olur yoksa Boğaziçi,Koç, Sabancı veya Bilgi üniversitesinde okumam mı daha avantajlı olur?
Merhabalar efendim ben lise 4 öğrencisiyim yurtdışı’nda psikoloji bölümünü hedefliyorum peki ben yurtdışı’nda mezun olduktan sonra Türkiye’de ne olabilirim ? Şimdiden teşekkürler 🙂
Maalesef ki, yurtdışında psikoloji derecesiyle Türkiye’de sadece araştırma programlarında yer alabilirsin ve eğer test eğitimi almışsan testler uygulayabilirsin. Türkiye’de ‘Klinik Psikolog’ titrini almak istiyorsan en az Klinik Psikoloji Master’ının olması gereklidir.
merhaba
ben 3.sınıf psikoloji öğrencisiyim ve ankara da okuyorum. okulum bıtınce amerıkaya gıdıp dıl ogrenmek ve orada master yapmak ve sonrasında orada şartlar el verirse kalmak istiyorum özellikle nöropsikolji alanında ilerlemek istiyorum. butun bu ısteklerımı yapabılecek şartlar uygun mudur acaba? hangı okulda boyle bır egıtımı onerırsınız? orada çalışma şartları uygun olur mu peki?
teşekkürler..
Eğer Nöropsikoloji alanında Master düşünüyorsan, Amerika’dan ziyade İngiltere’yi tercih etmeni öneririm. Çünkü Amerika’daki terminal (yani iki sene sonunda biten) Master programı bulmak oldukça zordur, ama İngiltere’de böyle birçok program mevcuttur. İngiltere’de Bristor Üniversitesi,
UCL ve İskoçya’da University of Glasgow’da Nöropsikoloji Master’ı programları mevcuttur. Bu programlara hazırlık ve başvuru hakkında daha detaylı bilgi almak istersen benimle e-posta aracılığıyla birebir iletişime geçebilirsin.
merhaba,
ben lise son öğrencisiyim. psikoloji istiyorum ama iş olanakları ve maddi bakımdan tereddütlerim var. boğaziçi üniversitesinde okuyor olmam bana ne gibi avantajlar sağlar?
ayrıca yurt dışında psikoloji okumanın ne gibi avantajları ve dezavantajları vardır? yurt dışında okursam türkiye de ne gibi sıkıntılar çekebilirim? yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
Ben Gamze.Bende sizin gibi başarılı olmak istiyorum. Bunun İçin hedefime Robert Kolejini koydum. Bana günlük ne kadar ve nasıl ders çalışmam gerektiği hakkında örnekler verirmisiniz? Teşekkürler.
Merhaba Ayşe hn.
Benim problemim dikkatimi bir noktada toplayamamam.işime veya herhangi bir konuya odaklanamıyorum ve buda bana zarar veriyor.kafamda sürekli problemler ve başka şeyler var.Aslında düzenli bir hayatım var .Ancak yaptığım işte sürekli olarak dikkatsizliğimden dolayı hatalar yapıyorum ve buda iş ortamında probleme neden oluyor.Bir konuya konsantre olmakta zorluk çekiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Anladığım kadarıyla dikkat eksikliğinden muzdaripsin. Klinik bir durum olabilir. Sorunun sebebini veya çözümünü sadece yazarak belirleyebilmek oldukça zor. Bu yüzden en yakın zamanda bir yetişkin klinik psikoloğuna görünüp senin durum değerlendirmeni yapmasını talep edebilirsin. Öngörüşmeden sonra klinik psikolog bu sorunun nedenlerini bir ölçüde anlayabilir ve seni gerekiyorsa bir psikiyatra yönlendirebilir veya sadece terapi önerebilir.
Ben de ekonomi okuyorum acaba ben de sizin gibi psikolojiden anadal yapsam? Çok zor olacağını söylüyorlar çünkü ekonomi zor bir bölüm psikoloji de öyle ve ortak dersleri yok ? Ne dersiniz bu konuda. teşekkür ederim.
İlayda, bu aslında daha çok hangi okulda okuduğuna, ve okulunun Çift Anadal Programını ne kadar desteklediğine bağlı. Eğer çok yapmak istersen ve okulu uzatma imkanın varsa, 4,5 veya 5 senede de mezun olmayı seçebilirsin. Benim iki bölümü de okuma sebebim, Ekonomi’yle giriş yapmış olmam ve bırakmak istememdi. Bir de psikoloji, ekonomiye göre çok daha söze kabiliyete dayalı bir bölüm. Oysaki ben matematiği de seviyordum. Eğer yapmak ÇAP yapmak istiyorsan, yapmanı tavsiye ederim. İki bölümü okumanın çok avantajları var.
Meraba ben bu sene üniversite sınavına gireceğim ve yetenekle ben moda tasarımı istiyorum ve yurtdışında okumak istiyorum ama yurtdışında okumak masraflı ve zor bana biraz bilgi verir misiniz
Ben su anda St Pulcherie lisesinde lise son öğrencisiyim aynı zamanda 2013 Amerika AFS’liyim.
Gecen seneki öğretim yılımı Amerika’da geçirdiğim için ingilizce seviyem iyi bir durumda ve üniversite’yi bu nedenle Amerika ,Ingiltere yada Fransada okumak istiyorum. Fakat benim size sormak istediğim konu sizce psikoloji bölumunu yurt dışında mı okumak bana kariyerimde daha yardımcı olur yoksa Türkiye de mi ? Sizden danışmanlık nasıl alabilirim ? Randevu yolu ile mi? Aynı zamanda yabancı universitelere basvuru konusunda bana yardımcı olma koşullarınız hakkında bilgi verebilir mısınız ? İyi çalışmalar .
Merhaba Canan Hanım ben bir rehber öğretmenim bir öğrencimin WISC-R test sonuçları sözel bölüm 58, performans 51 ve genel puanı 52. Test sonuçları hakkında yorum ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İyi günler…
hocam mrhb ben son sınıf psikoloji öğrencisiyim kıbrısta . klinik psikoloji yüksek lisans yaptıktan sonra hem bir özel hastanede çalışıp hemde özel yerimizi açabilirmiyiz . yani ikisi bir arada .
merhaba,Ayşe hanım,ben 30 yaşında bir çok farklı iş alanında çalışmış biriyim.fakat artık daha başarılı ve somut işler yapmak istiyorum.ve galiba nerden başlıyacağımı bilmiyorum.ya da ne istediğimden emin değilim.bunu nasıl aşabilirim ve nasıl daha başarılı olabilirim.cevap yazacağınızı umut ederek teşekkür ediyorum.
ben bır kez hap ıcerek ıntıhar ettım..fakat komadan cıktım.sonra psıkayatrı hastahanesıne yattım.sızofren teshısı koydular.anı cok sıddetlı aglama nobetlerım oluyordu.hala arada sırada aglıyorum.fakat ınsanlar agladıgımı gormesınler dıye gızlı aglıyorum.sıyah renkte duman gıbı yaratıklar goruyorum.sabah uyandıgımda kendımı dınlenmıs hıssetmıyorum.sızofren ılacları benı sureklı uyutuyordu.isimi yapamaz hale geldım.mecbur ılacları bıraktım.cok zayıf doz alsam bıle yıne aynı [uyku]etkı oluyor.bırde cok sık gercekten asık oluyorum.fakat karsı taraf red ederse acı cekıyorum.kabul ederse cok mutlu oluyorum.butun dertlerımı unutuyorum.bu asık olmaktan nasıl kurtulabılırım.kendıme engel olamıyorum.ınsanlardan uzaklasmak ıstıyorum. hatta gıdebılsem bu dunyadan gıdecegım.ama mumkun degıl.yazıma cevap verırsenız sevınırım
merhaba ben 18 yaşındayım siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde 1. sınıf öğrencisiyim.hayalerim çok. okulu bitirmeden önce mutlaka yurt dışına çıkmak oraları gezmek hatta dil eğitimlerimi yurt dışında almak istiyorum. bunun için uygun olan yurt dışı programları nelerdir bilmiyorum ama. ayrıca okuduğum bölümle ilgili aklıma takılan sorular var. okuduğum bölüm kişinin kendini iyi bir şekilde geliştirmesine bağlı. ama bu gelişimi nasıl nerelerde yapacağımı bilmiyorum. dil eğitimi için önerileriniz nelerdir? kendimi her alanda daha iyi nasıl geliştirebilirim?
Merhaba ben Merve.
Ortalama düzeyde bir anadolu lisesine gidiyorum.Yıllardır hedefim Princeton Üniversitesi… Çok fazla hayalleri olan ama onları gerçekleştirmek için hiç emek sarf etmeyen biriydim.Princeton’a kabul edilebilmenin ne kadar zor olduğunun farkındayım,şuan lise 2’ye gidiyorum önümdeki seneleri iyi değerlendirebilirsem hala şansım olduğunu düşünüyorum.Ama nasıl kabul edilebilirim,kabul edilebilmek için ne gibi sınavlardan geçmem ve ne gibi özelliklere sahip olmam gerekiyor hiç bir fikrim yok.Çevremde bu konuda yardım alabileceğim kimse yok.
Bana yardımcı olabilir misiniz?
merhabalar,
ben lise 3.sınıf fen öğrencisiyim,her zaman bir bilim insanı olmak istediğimi sanırdım 9 yaşımdan beri bilim ve teknik gibi dergilerin takipçisiyim albert einstein, stephen hawking,dr michio kaku hayranıyım ancak bu yıl farklı konulara da ilgi duymaya başladım ve artık mühendis yada fizikçi olmak istediğimden emin değilim. çok iyi bir lider, yönetici olabileceğimi düşünüyorum çevremdeki insanlarında fikirleri bu yönde. Olaylar karşısında mantıklı kararlar alıp uygulatacak ikna gücüne sahibim iş hayatında olmak istiyorum bir çok girişimcilik projem var idealistim her zaman yeni bir şeyler öğrenebileceğim kendimi geliştirebileceğim ve insanlığa faydalı olabileceğim bir işim olmasını istedim bu yüzdendir ki bu yıla kadar sadece popular science bilim teknik bilim ve ütopya gibi dergilerin yanına geo gibi kültür sanat degilerini de okumaya başladım yani artık sadece doğa bilimleri ile değil insan bilimleri ile de ilgileniyorum ancak mesleki kararsızlık yaşıyorum sizce fen bölümünü degiştirip işletme için hazırlanmalı mıyım ?
teşekkürler
Merhaba.
9. Sınıfta okuyorum ve hiç istemediğim bir okula girdim. Asıl isteğim çok daha iyi bir okuldan mezun olup üniversiteyi yurt dışında okumaktı.(tıp) acaba hala böyle bir şansım olabilir mi yani sat veya toefl sınavları çok zorlayıcı olabilir. Bu konudaki fikriniz nedir
Bir çok blog ve web sitesi gördüm,bu akşam şans eseri iyiki bloğunuzu ziyaret etmişim uzun süredir bu kadar kaliteli ve nitelikli içeriğe sahip bir bloğa rastlamamıştım.Harika içerikler (ilgimi çok çeken içerikler) çok hoşuma gitti.Size kişisel olarak teşekkür ediyor ayrıca emeğinizi takdir ediyorum.İyi Çalışmalar
Merhabalar Ayşe Hanım. öncelikler öz geçmişinizi okudum ve başarılarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Ben şuan psikoloji bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Türkiye’de eğitim görüyorum. Yüksek lisans ve eğer olursa doktoramı yurt dışında yapmak istiyorum. Türkiye Psikoloji açısından yetersiz bir yer. En basitinden çok fazla kitabımız bile yok. Çoğu kitaplar çeviri. Okulumuza 1 aylığına falan yurt dışından hocalar geliyor ve onlar sayesinde çok iyi şeyler öğreniyoruz. Tabi ki Türk hocalarımızda çok iyi. Fakat ben çok daha iyi bir psikolog olmak istiyorum. Bu kadar yıl okuyup emek verdikten sonra kendimi işime adamak istiyorum ve çok daha iyi bir eğitim almak istiyorum. Sitenizde Amerika’da master yapılabilecek okulları gördüm ve çok hoşuma gitti. Zaten kendi çapında ufak araştırmalar yapıyorum. Fakat internet ortamı takdir edersiniz ki gereksiz ve kirli bir sürü bilgi taşıyor. Hangisinin gerçekten doğru olduğunu bilemiyorum. Sizin bu konuda tecrübeli olduğunuzu gördüm. Bu yüzden danışmak istedim. Yurt dışı için başvuru yapınca ne gibi kriterler göz önüne alınıyor? Şuan ganom 3 ün üstünde bu şekilde yeterli mi? Hazırlık eğitimim var ama ben bunun yeterli olacağını sanmıyorum bu konuda ne önerirsiniz? Son olarak yurt dışında okul fiyatları bir hayli yüksek, burslu kazanmaktan başka çarem yok bu konuda ne öneriyorsunuz? Şimdiden Teşekkür Ederim…
Merhabalar,
Hukuk 3.sınıf öğrencisiyim. Önümüzdeki yaz hukuk ingilizcesi için yurt dışında bir üniversitenin yaz okuluna gitmek istiyorum. Amerika’da, ortalama 4 haftalık bir program arayışındayım. Ayrıca henüz hiç bir ielts/toefl score almadığım için tercihen bunları istemeyen veya istiyorsa da çok yüksek scorelar istemeyen bir program olmasını istiyorum. Bu konu ile ilgili, önerebileceğiniz okullar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba,
Hukuk 3.sınıf öğrencisiyim. Önümüz deki yaz için hukuk ingilizcesi öğrenmek amacıyla Amerikada bir üniversitede ortalama 4 haftalık bir yaz programına katılmak istiyorum. Ayrıca henüz Ielts/Toefl scoreum olmadığı için tercihen bunları talep etmeyen veya çok yüksek scorelar istemeyen bir üniversite arayışındayım. Hangi üniversiteler bana uygun olacaktır? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
meraba iyi günler. yurt dışında psikolog olmak için neler yapmam gerekir şu an lisedeim hangi üniversiteyi okumalıyım kaç yıllık olmalı cevaplarınız için teşekkürler
merhaba
liseden yeni mezun oldum ve şuan tercih dönemindeyim bazı sorunlar nedeniyle üniversite sınavında yapabileceğimde çok kötü bir sıralama geldi ama tekrar hazırlanmak istemiyorum üniversiteye girip orda birşeyler yapmak istiyorum yatay geçişle istediğim üniversitelere girmek gibi iki üniversite arasında kaldım okan üniversitesi tam burslu endüstri mühendisliği yada kocaeli endüstri mühendisliği ama çevremde belli başlı üniversiteler dışında (koç bilkent boğaziçi) endüstri mühendisliğinin okunmaması gerektiğini söylüyorlar bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Psikoloji bölümünü ( hukukta olabilir ) Tr’de lisans eğitimini bitirdikten sonra yurt dışında yüksek lisans / doktora lar için burslu olarak gidebileceğimiz yerler var mı acaba ? Tr’nin , ösymnin veyahut özel şirketlerin üniversiteden mezun olduğumuz ortalamaya göre karşılayabilecekleri bir burs imkanı var mıdır acaba ?
Iyi günler ben türkiyede süleyman Demirel Üniversitesi bankacılık sigortacılık bölümünü okuyorum 4 yıllık .okul bitince Avusturyadan biri ile evleneceğim orda diplomam geçerli olur mu dil eğitimini aldıktan sonra calismaya başlayabilirmiyim?
türkiyede ingilizce psikoloji okudum fransızcamda gayet iyi yurt dışınnda odyoloji masterı yapmak istiyorum uygun fiyata hangi üniversitede var teşekkürler
Merhaba,
Ben Litvanya’da 2. sınıf psikoloji öğrencisiyim. Bölüm biter bitmez master yapmayı düşünüyorum ve Master da bir dal seçmem gerekiyor. Ben aile terapisti olmak istiyorum ama nasıl yönlenmem gerektiğini bilmiyorum. O iş hakkında okuduklarım haricinde bir bilgim yok burada staj yapmak zor, ingilizce bilen sayısı az olduğu için. 2 senem boşa gitsin istememekle beraber çalışmak ve kendimi geliştirmek istiyorum. Her yaz Türkiye’ye geliyorum . Kendimi geliştirebilceğimi bildiğiniz herhangi bir yer var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.
merhaba benim bi sorum var ben suan almanyada yasiyorum ve 3 cocugum var biri 9 7 ve 6 biz turkiyeye tasinmaya karar verdik cocuklarla ilgili biraz korkularim var acaba burda 1 sinif ve 2 sinf ve 3 sinifa gidiyolar orda bu siniflari tekrarlarmi acaba
Merak ettiğim sizin de içinde bulunduğunuz sistemin genel meslek etik kuralları varmıdır. Mesela wscr testinin çözüm resimlerini nasıl olurda internette paylaşılır. Yurtdışı bir sitede bunu göremiyorum. Ayrıca bu kurum bu tür testin güvenirliğini tehkikeye düşüren davranışları nasıl olur da dikkate alıp uyarmaz.
Endişenizi anlıyorum. Maalesef ülkemizde şu anda kullanılan zeka testinin versiyonunun bile 70’lere ait olduğu düşünülürse, testi yapan ana kurumun yurtdışında bu konuda çok da net bir standart belirlemediğini anlayabiliriz. Genel mesleki etik kuralları psikoloji uygulaması içinde mevcut. Ancak bu daha çok klinik alanda olup, test uygulamalarını kapsamamaktadır.
ben 8. sınıf öğrencisiyim. ileride psikolog olmayı istiyorum. Ve insan psikolojisiyle ilgili bir kitap yazmayı düşünüyorum. Fakat nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
MERHABA BEN LİSE 3 SINIFTA OKUYORUM. ileride yurt dışında üniversite okuyup türkıyede veya yurt dısında iş adamı olmak istiyorum. .şimdiden neye nasıl hazırlanacağımı. hangi bölümde okumam gerektığini bilmiyorum. yardımcı olursanız sevınırım .saygılar…
Merhabalar, şimdiden yorumum ile ilgilendiginiz için teşekkürler. Ben fen lisesi ikinci sınıf öğrencisiyim ve universitede psikoloji bölümü kazanmayı düşünüyorum. Daha sonrasında psikobiyoloji ya da nöropsikoloji dalında uzmanlaşma istiyorum ve mümkün ise bunu yurtdışında yapmak istiyorum. Sizce hangi alan üzerinde yoğunlaşmam lisede aldığım eğitim ile daha paralel olur? Ve yurtdışı nöropsikoloji ve psikobiyoloji alanlarındaki olanaklar nelerdir?
Merhaba, öncelikle siteniz çok güzel ve bilgilendirici olduğundan dolayı tebrik ederim. Ben mezun olarak üniversite sınavına hazırlanıyorum hedef Bilgi Üniversitesi Psikoloji. Sizinde bu üniversiteyle ilişkiniz olduğunu okuyunca o kadar sevindim ki 🙂 Çok doğru bir karar verdiğime inanıyorum. Umarım seneye orada olurum. Birkaç sorum var fakat onları kazanınca sormak istiyorum. Hoş çakalın 🙂
merhaba,
ben pediatri doktoruyum
bir araştırma yapıyorum, sizin de bilginizi ve fikrinizi almak istedim.
insan psikolojisinin üzerıne rüzgarın (ya da hava akımı olarak da diyebiliriz) etkisi var mıdır?
şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
Ben psikoloji öğrencisiyim. Masterımı Amerika da yapmak istiyorum. Endüstri psikoljisi üzerine yapmak istiyorum. Ama gidebilmemin tek şartı tam burs alabilmem bana bu konuda yardımcı olurbilir misiniz?
Merhaba,
Benim üniversiteyi Türkiyede okuyup amerikaya gitme gibi planlarım var. ama çoğu kişi olumsuz olduğunu söylüyor,haytın zor olduğunu paranın yetmediğini… içimde bir amerikan sevgisi var inanın ucuz maaş bile olsa orada yaşarım.oraya gitmeyi çok istiyorum ve oraya taşınıp orada yaşamak istiyorum.ama herkes olumsuz yorum yapıyor buda benim moralimi çok bozuyor.sizinde fikrinizi almak istedim.
Merhaba canan hanım. Arkadaşım zor bir hayat yaşıyor. aile içi şiddetten evliliginde geçimsizlık gibi bir çok şey. bir çok kez Psikolojik destek aldı fakat bi faydasinı gördüğü soylenilemez sizce daha iyi bir tedavi için yurt dışına gitmek( kariyerinde adını duyurmus kişilerle olan görüşmeler) işe yarayabilir mı?
Merhaba, ben aylem ile isvicrede yasiyorum.
2 cocugum var bi 6 diyeri 12 yasinda.
Almanca konusuyor lar. Türkcede var ama türkiyede okucak kadar degil. Nasil okul önerirsiniz, zorlanirmiyiz ? Tesekkürler
Merhaba,
Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Sayısal dersler görüyorum fakat tam anlamıyla sayısaldan bir meslek istemiyorum. Etkinliklerde çok aktif bir öğrenci sayılmam. Hırslı bir öğrenciyim, dersteki başarılarıma çok düşerim. İnsanların benim hakkımda güzel yorumlar yapmasını da seven ve isteyen bir insanım; ders dışındaki aktivitelerde çok girişken ve başarılı değilim. Genellikle bireysel çalışmayı grupsal çalışmaya tercih ederim. Tam anlamıyla yaratıcı, yenilikçi bir zekaya sahip olduğumu düşünmüyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi severim ve ayrıntıya fazla kaçarım.
Bu yılın sonunda bir üniversiteye gireceğim. Tabi ki her öğrencinin istediği gibi “bol kazançlı”, rahat ve iş garantisi olan bir meslek istiyorum. Ülkemizdeki yaşam şartları sebebiyle böyle bir mesleğin benim için imkansız olduğunu düşünüyorum. Orta halli bir aileden geliyorum ve gerek bunca yıllık emeklerim gerekse ailemin beni okutmak için uğraşlarını heba etmek istemiyorum. Ailem benden tıp istiyor fakat tıp çalışma şartları açısından zor bir meslek. Eğer tıp olmazsa da fizik tedavi veya beslenme ve diyetetik düşündüm. Sizce bu meslekler nasıl? Bunca yıl okuduğuma ve emeklerime değer mi bilmiyorum. Ama hayallerimde de bir şirkette yüksek mevkide çalışmak var.
Kendi ülkemde istediğim hayallerimin mesleğini seçemeyeceğim. Bana yardım eder misiniz lütfen?
Merhaba. Lise son sınıf öğrencisiyim ve önümüzdeki yıl sınava gireceğim. Reklamcılık bölümünü istiyorum ve bana uygun olduğunu düşünüyorum. Yurtdışında okumak istiyorum. Ailemin durumu fena değil ama minimum ücretle yurtdışında hangi üniversitede okumalıyım yada ülkemizde okumanın artıları var mı?
Merhaba, benim 17 yaşındaki oğlum 12. sınıfta.Bu sene üniversite sınavına girecek. Ancak öğretmenleri de dahil olmak üzere, çoğu kişi onun çok özel bir çocuk olduğunu söylüyorlar. Hiçbir özel eğitim almadan, İngilizce,Almanca ve İtalyanca öğrendi.İngilizcesi iyi seviyede. Okulu normal bir devlet okulu. İmkanlarımız çok olanak vermediği için dersane ya da özel okullara veremedim. Okulundaki yazarlar klübüne üye olup, 4 yılda 4 kitap çıkartmışlardır. Kitaplarda 3-4 yazısı bulunmaktadır. Ayrıca ilde düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceleri vardır.Üniversitede tercihi olarak Uluslararası ilişkiler, Dış politika istiyor. Meslek olarak da Diplomat olmak istiyor. Benim sizden ricam, oğlumun hedefine ulaşmasında nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler!..
Merhabalar,
Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Kendimi geliştirmek için staj yapmak istiyorum fakat ne yazık ki okuduğum üniversite staj imkanı sağlamıyor. Hastanede çalışan birçok tanıdık kişilerle iletişime geçtim fakat hiçbir sonuç elde edemedim. Staj yapmayı gerçekten çok istiyorum. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ben 2. sınıf psikoloji öğrencisiyim yurt dışında eğitimime devam etmek istiyorum fakat ortalamam ve ingilizce dil yetersizliğim yüzünden hayallerimi gerçekleştiremiyorum. Yurt dışında gelişim yada endüstri alanında ilerlemek istiyorum bana yardımcı olabilirseniz sevinirim…
Merhaba,PDR mezunları Almanya’da Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yapabilir mi?Ya da Almanya’da yüksek lisans yapabileceğimiz bir alan var mı?Aslında Amerika istiyorum ama Amerika maddi açıdan çok zorlayıcı benim için,tam burs alma şansının da düşük olduğunu duydum.Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Kardeşimle ilgili ne yapabilirim diye interneti araştırırken sizin yazılarınızı ve facebook adresini gördüm.
20 yaşlarında bir erkek kardeşimiz var. Ona yardımcı olmak istiyoruz ama nerden başlayacağımızı bilmiyoruz. Kendisi sürekli işle ilgili problemler yaşıyor. Okul okumak istemedi ve anca orta okulu bitirdi ve iş hayatına başladı. Girdiği her iş yerinde max. 3 aylık ömür biçiyoruz. sürekli iş değiştiriyor. Her girdiği iş yerinde insanlarla iletişim sıkıntısı yaşıyor.onunla sürekli konuşmamıza rağmen sonuç alamıyoruz. Kıyafetleri ile ilgili takıntıları var. sürekli aynı pantolonu yıkayıp giymek istiyor. Belli elbiserler de takıntılı. Yemek konusunda sıkıntılı sürekli aynı yemekleri yemek istiyor.
Aynı soruyu size kırk kez sorabiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapıyorsunuz ama 5 dk sonra aynı konuyu tekrar soruyor.Kalabalık toplumlardan kaçıyor.servise bindiğinde kimseyle göz göze gelmek istemiyor. Bu sıkıntıları çocukluğundan beri var
Ne yapmamız gerekiyor… Bize bir yol gösterirseniz çok memnun olurum. Psikoloja mı götürelim.
Teşekkürler.
Merhaba aslinda bu yorumu yazmakta biraz cekiniyorum cunku benim sorum biraz degisik olacak. Ben yurtdisinda (iskandinav ulkeleri ya da amerikada ) yasamak istiyorum fakat psikoloji de okumak istiyorum. Psikoloji okursam yurtdisinda calisma imkanim olabilir mi emim degilim (durumum da universiteyi yurtdisinda okumaya musait degil) Eger psikoloji okursam yurtdisinda da yasamaya imkanim olabilir mi? Sorum garip gelebilir ama cevaplarsaniz cok sevinirim
Size araştırdığım bir konu ile psikoloji arasındaki ilişki hakkında danışmak istiyorum.
Dinlerdeki monoteist ve politeist yaklaşımlar, insanların tanrıya olan yaklaşımlarını ortaya koyarken kişinini çocukluk döneminde ki hangi özelliklerinden kaynağını almaktadır.
Örneğin çok tanrılı inanca sahip bir kişi veya toplumun psikolojik altyapısı nedir*
tek tanrılı inanca sahiplik doğal bir süreç midir? Psikolojinin hangi kavramları bu konuda bana yardımcı olur?
Merhaba ben psikoloji bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Açıkçası bu seneki derslerim oldukça rahat ve az. ben bu zaman zarfımda alanımda kendimi geliştirmek istiyorum. Henüz bu aşamadayken kendimi hangi konuda nasıl geliştirebileceğim hakkında detaylı bilgi almak istiyorum acaba bana yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba ayse hanim
Ben üniversite sinavlarina hazirlaniyorum hayalim arasinda psikoloji var.ama yurtdisinda okumak istiyorum bana yardimci olur musunuz fikirlerinoz benim icin önemli.
merhaba ben sakarya üniversitesinde endüstri mühendisliğinde okuyorum ingilizcem A2 seviyesinde ingilizcemi geliştirmek istiyorum fakat sakarya çevresi bu pek mümkün değil üstelik kelime eksikliğimde var üniversiteden mezun olmadan ingilizcemi geliştirmek istiyorum sizce bu nsaıl yapabilirim şimdiden teşekkürler.
merhabalar,
6 yaşında oğluma wisc r testi performans bölümü 131, sözel bölüm 111, genel bölüm ise 123 çıktı.pedagogun söylediği üstün zekalılarla ilgili bir okul bulmamdı.ancak buna uygun pek uygun bir progrm bulamadım.sizin bizi yönlendirebilceğiniz bir yer yada bu konuda uzman bir kişi var mı?ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.bu puanları birde siz yorumlarsanız çok sevinirim
103 YorumOn Ekibimiz
Merhaba
ben 27 yasinda 10 senelik evli iki cocuk annesi bir bayanim kizim 9 oglum 5 yasinda esimle bosanma arifesindeyiz esimle yas farki var aramizda 53 yasinda yillardir hep bir fikir uyusmazligi yasadik en sonunda tum cabalarima ragmen bitti.ve simdi sevgi kalmadi bundan bir kac ay once Turkiyede bir bayan arkadasim tarafindan bir is teklifi aldim ortak is kurmayi teklif etti benim yillardir vatan özlemim bu ulkeyi bir turlu sevemeyisim kabullenemeyisim her gecen gun katbekat artti.ve simdi mantigimla duygularim savas halinde kalbim aklima aklim kalbime dusman kizim siddetle karsi turkiyede yasamaya burdan asla gitmeyecegini vurgulamakta esim ise benim gitmemi orda mutlu olacaksam en aindan denememi soyluyor sSIKLIKla gelir gidersin bizde gelir gideriz cocuklar okuyor duzenleri var diyor bense annelik duygusu bir yanimda hayallerim bir yanimda sanki bir labirentin icindeyim burda nefes alamiyorum mutsuz hissediyorum ama cocuklarim bu durumu nasil kabullenir yada kabullenebilir mi? psikolojik cokmu kotu olurlar yardim ederseniz sevinirim sevgiler…
Merhaba Kudret Hanım,
Bu zor süreçte size önerebileceğim şey terapiyle psikolojik destek almanız. Çocuklarınızın yaşı küçük olduğundan bir anda onları terketmeniz onları üzecektir ve psikolojik hasara yol açabilir. Ayrıca anneyle babanın boşanma sürecinde zaten çocuklar oldukça zorlanıyorlar. Ancak benim inancım, siz çocuklarınızı terkedilmiş hissettirmeden hayallerinizi gerçekleştirmek için adım atabilirsiniz. Bunun da en iyi yolu, bu ayrılma ve taşınma süreci boyunca onlarla diyaloğunuzu eksik tutmamanız ve yanlarında olduğunuzu hissettirmeniz. Belki onları daha sık görebildiğiniz veya onların da sizinle geldiği bir düzen kurabilirsiniz.
Yazdığınız için teşekkürler,
Merhaba.. Acaba bütün bu yoğun uğraşlarınız arasında, bireysel terapi de yapıyor musunuz?
Ya da yapar mısınız?… İletişim, kendini ifade etme sorunu yaşıyor ve bu yüzden çok mutsuz..Çok zeki, çok az konuşuyor..Ama farklı olmak istediğini söylüyor..Doğru elden destek arıyorum..Ben annesiyim..Teşekkür ederim.
Merhaba Afet Hanım,
Henüz Klinik eğitimime devam ettiğimden dolayı ben bireysel terapi uygulamıyorum. Ancak bireysel terapi uygulayan bir terapiste sizi yönlendirebilirim. Ne tarafta oturduğunuzu söylerseniz size daha kolay yardımcı olabilirim.
Teşekkürler,
Canan Altındaş
Cevap bekliyorum
19. yüz yıldan bu yana psikoloji tarihindeki önemli Türk büyükleri konusunda bir döküman kaynak var mı?
Merhaba rüzgar, malesef benim bildiğim veya elimde böyle bir kaynak yok. Yardımcı olabilmeyi isterdim. Araştırmanda kolay gelsin.
merhaba ben psikoloji öğrencisiyim ve geleceğim hakkında endişeliyim acaba Türkiye’de klinik açmak mı daha mantıklı yoksa devlette çalışmak mı?
Merhaba Duygu,
Öncelikle eğer Türkiye’de klinik açmak istiyorsan, yeni yasaya göre en az Master derecesinin olması şart. Yoksa klinik açma hakkın yok. Ancak Master’ın olsa bile devlette veya kendi ofisinde çalışmak tek opsiyon değil. Birçok özel psikolojik danışmanlık merkezi var. Bunlarda da çalışabilirsin. Hatta buralarda çalışmanın avantajı, kendine bir isim yaparken aynı zamanda eğer klinik açma imkanın yoksa para biriktirmek ve psikoloji camiasında bir çevre edinmek. Ama aynı zamanda devletin de sunduğu birçok opsiyon var elbette. Umarım sorunu cevaplayabilmişimdir. Daha sorun olursa lütfen çekinme. Sevgiler,
Canan Altındaş
merhabalar…
birkaç alanda sorun yaşıyorum, kendimi çıkmazda hissediyorum
Ankara’da öğrenciyim. bireysel terapiye ne zaman ve nerede başlayacaksınız, özellikle sizinle görüşmek isterim; ama yer ve zaman şartları müsait olmazsa, Ankara’da görüşmemi tavsiye ettiğiniz terapist olur mu? öğrenci olduğumu hatırlatarak devlet hastanesinde bir yeri tercih ederim.
Merhaba Selin,
Ben şu anda terapistlik yapmıyorum. Kendim yüksek lisansımı tamamlıyorum ve İstanbul’da yaşamaktayım. Ankara’da yaşayan birkaç arkadaşıma danışıp sana e-mail olarak bir tavsiye atacağım. Kolaylıklar dilerim.
Canan
Sadece düşüncelerinizi merak ettiğimden bir problemimden bahsetmek istiyorum.Hayatımın büyük evresinde keza bu evreyi basite indirgersem gün içinde yaptıklarımın sürecinde sürekli hata olarak gördüğüm herşeyi zihnimde istemsiz olarak ayıklıyorum.Bir konferansta söz alırken konuşmamda kendimce bulduğum en ufak hata uykularımı kaçırmaya yetiyor.Garip olandan öte bu zihnimde ayıkladığım hataları hiç unutmuyorum.Orta okul günlerimdeki en küçük olay bile bazen aklıma geliyor.Psikolojik olarak unutmak için herşeyi deniyorum.Bunu yenmek için kendime boş zaman bırakmamakla bir çözüm ürettim.Sürekli müzikle ilgilenip birşeyler yazıp,çiziyorum.Sizce bu geçmişteki en ufak hatalara bilişsel olarak takılmamın kişisellikle alakası var mıdır ? En ufak cevabınız beni mutlu edecektir teşekkürler
Merhaba Çağdaş,
Anlattığın durum biraz takıntılı düşünce ve kompülsif davranış tanımlamasına uyuyor. Sana tavsiyem, bir psikoloğa bu konuda danışman. Kendini yapıcı şeylere yönlendirmen çok güzel, ancak bir noktada bu sorunların altından kendin kalkamayabilirsin. Dolayısıyla, bir psikologla konuşman senin için çok iyi olacaktır. Onun dışında spor ve meditasyon diğer iki önerim.
Sağlıklar dilerim,
Canan Altındaş
merhaba Ayşe hanım ben Türkiye’de psikoloji bölümü okumaktayım..daha sonra Amerika’ya gitmek istiyorum bunu nasıl gerçekleştirebilirim?
Merhaba Müge Hanım,
Master mı Doktora için mi gitmek istiyorsunuz Amerika’ya? Bir de Psikolojinin hangi dalını düşünüyorsunuz? Klinik, Bilişsel ve Gelişimsel ana dallar olmak üzere daha birçok dalı var. Detaylı konuşmak isterseniz, sorularınızı canan.altindas@pavlovspartner.com‘a da yöneltebilirsiniz.
Sevgiler,
Canan
selam (Altındaş) ben 29 yaşında bir gencim sinirlenince kendini kaybedenbiriyim …bir kaç örnek vereyim..1 yıl evel toplu taşımada kadınları taciz eden birini feci şekilde dövdüm..5 ay sonrasındada gene aynı şey yüzünden birini daha aynı şekilde dövdüm ( dövdüm derken bi övünç kaynağı olarak söylemiyorum saldırdım kanlar içinde kaldı ) sanane be adam seni ne alakadar eder dedim kendime ama kızlar küçüktü ve bu beni çok üzmüştü birkaç yan bakma kavgası. ensonda apartmanın kapısına 2 araç koymuşlar binaya girmek için 2 metre ilerden dönmem gerekiyordu ve gene kendimi kaybederek ikisinide aynasını parçaladım ve gelmelerini bekledim erkek çıksaydı kesin büyüycekti kadın çıktılar uzaklaştım sonra yaptığımın farkına vardım ama çok geç ti sonradan çok üzülüyorum ama kendime en başında engel olamıyorum haksızlığa tammül edemiyorum kendimden korkuyorum bi delilik yapıp geri dönüşü olmayacak şeyler yapmak istemiyorum..saygılar
Merhaba Burak Bey,
Görünen o ki, başkalarının ve kendinizin haksızlığa uğraması sizi aşırı derecede sinirlendiriyor. Bu tip durumlar herkesi sinirlendirir, ama sizin fiziksel bir tepki vermeniz tabii ki kendinizi ve başkalarını tehlikeye attığından sakıncalı bir durum oluşturuyor. Anlaşılan şu ki, kızgınlığınızı kontrol edemiyorsunuz. Size önerim rahatça konuşabileceğiniz bir bilişsel-davranışçı psikologla görüşmeniz. Kendinizi anlatırken, o da öfkenizi nasıl kontrol altına alabileceğiniz konusunda sizi adım adım yönlendirir. Sizin öfkenizin farkında olmanız ve bu konuda birşeyler yapmak istemeniz bile terapi sürecine iyi tepki vereceğinizin bir göstergesi. Dolayısıyla doğru yoldasınız. Düzenli gideceğiniz bir psikolog da sizin öfkenizi kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır.
Teşekkürler,
Canan Altındaş
Selam Ayse;
Yasim 25, hala ne yaptigimi, neler yapmak istedigimi, nasil mutlu olacagimi, ne istedigimi bilmiyorum. Kendimi yalniz, amacsiz hissediyorum. Arafta kalmis gibiyim.
Merhaba Hakkı,
Hayatta hepimiz için tutkuyla yapacağımız ve bizi mutlu edecek bir şeyi bulmak oldukça zor. Dolayısıyla Araf’ta kalmak, veya kendini sürekli arayıştaymış gibi hissetmek kötü birşey değil. Sorun, artık o arayışı yapmaya enerjin kalmadığında başlıyor. Eğer benim buna enerjim bile yok diyorsan, tavsiye edebileceğim şey bir terapistle çalışman, ve sendeki bu isteksizliğin altında yatan dinamikleri terapistle anlamaya yeltenmen. Ama enerjim var, sadece arada kalmış hissediyorum diyorsan, hayatta hepimiz bu tip süreçlerden geçeriz. Probleminin detaylarını bilmediğim için sana daha fazla yazamıyorum. Ama sana kendini bulma sürecinde gönül ferahlığı ve bunu yapman için enerji diliyorum.
Sevgiler,
Ayşe Canan Altındaş
Merhaba Ayşe Abla,
Bende herkes gibi bir ceo olmak istiyorum.Fakat ceo olmak için hangi liseye ve hangi ünüversiteye gideceğimi,hangi bölümü okuyacağımı bilmiyorum (7. sınıfa gidiyorum).Bana yardımcı olup nasıl bir yol izleyeceğim konusunda bana ışık tutarsan çok sevinirim…
Merhaba Ömer,
Bu yaşta kendin için hedefini belirlemiş olman çok güzel. Sana hangi liseye veya üniversiteye gitmen konusunda bir tavsiyede bulunmayacağım.Çünkü yazımda da belirttiğim gibi, yöneticilik ve liderlik için herkes farklı yollar çizmiş. Ama sana şunları tavsiye ederim: Her zaman kendini geliştirmeye bak. Bu, çok sevdiğin veya ilgilendiğin bir konuyu derinlemesine öğrenmek veya araştırmakla olur, sana verilen işleri ve ödevleri elinden geldiğince en iyi şekilde teslim etmekle ve sürekli merak ettiğin birşeyler bularak olur. Bol bol kitap okumaya çalış. İnsanlarla/arkadaşlarınla/ailenle ilişkilerini iyi ve sağlam tut. Ve her zaman hayal ettiğin şeyleri gerçekleştirebileceğine inan. Belki yaşıtların daha geçici heveslerle birşeyler yapıyorlardır, ama sen her zaman yaptığın işlere karşı tutkulu ol. Eğer daha başka soruların olursa da bana sormaktan çekinme.
Sana kolaylıklar dilerim,
Ayşe Canan Altındaş
Ayse Hanim;
Ben universiteyi Amerika’da okumak istiyorum. Ailem biraz tutucu, onlardan uzaklasmak, bol bol eglenmek, partilere katilmak istiyorum.
SIzce hangi okullarin partileri sosyal cevresi daha iyidir, hangi okullari onerirsiniz?
Merhaba Cansu,
Senin için Amerika’daki eyalet üniversitelerini önerebilirim. University of Missouri, University of Michigan, Purdue University, Penn State gibi eyaleet üniversiteleri sosyal çevrenin geniş ve partilerin bol olduğu okullar. Ancak bu tip büyük bir karar verirken şunu unutmamanı tavsiye ederim: Amerika’da okumak istemek sadece aileden uzaklaşmak için alınacak bir karar değil. Ve bu listelediğim okullarda her ne kadar eğlenceli partiler olsa da, öğrenciler vaktinin çoğunu ders çalışarak geçiriyor. Çok seni tembihleyen bir yetişkin gibi duyulmak istemem, ama eğer gerçekten Amerika’da okumak istiyorsan programları iyi araştırıp, senin orada ailenden uzak orada tek başına bir yaşamı idam ettirip ettiremeyeceğini düşünüp ona göre karar vermen lazım. Bu süreçte sana kolaylıklar dilerim.
Sevgiler,
Canan Altındaş
Ayse Canan Hanim;
Üniversite 1.siniftayim. Bir cocuga sirilsiklam asik oldum, hergun onu düşünüyorum, uyku uyuyamiyorum. Onun bana ilgisini bir sekilde kendime cekmeliyim. Bu bir savaş, bunu kazanmaliyim.
Siz hiç aşık oldunuz mu Ayse Canan Hanim, cok sevdiniz mi? Onun ilgisini kendime cekebilmek için ne yapmalıyım?
Merhaba Ceren,
Aşık olmanın insanı çok kaptırıp götüren bir duygu olduğunu biliyorum. Ancak bir insanı kendine aşık etmenin savaş olduğuna katılamayacağım. Tersine, karşındaki kişiye karşı sevgin olgunlaştığında onun için en iyisini dileyeceğine inanıyorum. Bence, kendinde seni bu kadar aşkı savaşa veya bir çekişmeye dönüştüren dinamiklerin sebebini anlamaya çalışmalısın. Aşık olduğun kişiyi çok istemek farklı, onun için bir rekabete girmek çok farklı. Zamanla ikinci opsiyonun seni aslında çok cezbetmediğini anlayacağına inanıyorum.
Canan Altındaş
merhaba ben hilal
Seneye universiteye giris sinavina giricem ve psikoloji okumak istiyorum. ama bu alanda basarili olabilir miyim ya da hangi universiteyi tercih etmeliyim bilmiyorum. Bana yardimci olabilir misiniz acaba 🙂
Merhaba Hilal,
Eğer psikolojiye meraklıysan ve severek okursan başarılı olursun. Psikoloji alanında başarılı olmak için okumayı ve insanlarla çalışmayı sevmen gerekir. Türkiye’de benim önerebileceğim psikoloji programı olan okullardan bazıları: Boğaziçi, Bilgi, ODTÜ, Hacettepe, Doğuş, Okan, İstanbul Üni ve Bahçeşehir Üniversiteleridir. Önerim, bu okulların websitelerinden psikoloji programlarını araştırıp, senin aklına en yatan okulları seçip,
onları hedeflemen.
Sana bu süreçte başarılar dilerim,
Canan Altındaş
Oncelikle selamlar benim oncelikle sormak istedigim soru ayni anda nasi psikoloji ve ekonomi lisansi aldiginiz yonunde cunku su an exchange ogrenciyim ve muhendislik okumak isterken tamamen fikrimi degistirip psikoloji ve ekonomi okumak istiyorum simdiden tesekkurler
Merhaba Mert,
Amerika’da benim okulumda iyi planlarsan çift anadal yapmak çok zor değildi, çünkü okulun çok az zorunlu dersi vardı. Dolayısıyla zorunlu bir kaç ders dışında tüm kredilerimi Ekonomi ve Psikoloji derslerinden seçince çift anadal yapmak mümkün oldu. Şu an nerede exchange yapıyorsun? Ve Türkiye’de nerede okuyorsun?
Canan Altındaş
tesekkur ederim 🙂 soylediklerinizi yaptim ve Hacettepe`de karar kildim. Umarim ben de sizin gbi insanlara yardim emeyi seven basarili bir psikolog olurum.
Başarılar diliyorum Hilal :=)
Merhaba, ben 3. sınf psikoloji öğrencisiyim.Yanında staj yapabileceğim , isminini cvime yazarken gurur duyabileceğim ve aynı zamanda çok şey öğreneceğim bir psikolog veya psikiyatr arıyorum. Öneride bulunursanız sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba Hazel,
Seni isim olarak yönlendiremem, ancak Türkiye’deki üniversitelerin psikoloji ve psikiyatri departmanlarına bakıp, oradan çalışmalarıyla ilgilendiğin hocalara mail atarsan iyi isimlere ulaşabilirsin. Ben sana isim önersem de kendileri stajyer almıyor olabilirler. Kolaylıklar dilerim.
Ayşe Canan Altındaş
Merhaba, öncelikle blog’unuzu çok beğendim. Psikoloji öğrencisiyim, üniversiteyi bitirince yurtdışında master yapma hayalim var, bu konuda detaylı bilgiyi nereden edinebilirim? Hangi ülke- hangi üniversite daha uygun olur, araştırmak istiyorum. Ben Almanya’yı düşünüyorum ancak emin olmak istiyorum. Öyle büyük paralar veremem maalesef acaba istedikleri nelerdir, gibi bir çok sorum var 🙂 Teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba İlkim, öğrencilere yurtdışı programları konusunda danışmanlık ben sunuyorum. Bunun dışında bilgi alabileceğin en güvenilir kaynak, okulların kendi websiteleri. Çünkü burada programların içeriği ve fiyatları hakkında güvenilir bilgiye ulaşabilirsin. Ancak senin için en uygun okul hangisi diye karar verme sürecinde, bir uzmanın görüşüne ihtiyacın olabilir. Bu süreçte kolaylıklar dilerim.
Canan Altındaş
Filandiya”da Phd ogrenci adayiyim diyeyim Portekizde yuksek lisansimin tezini yakinda verecem ekimde doktoraya Filandiyada sosyoloji uzerine yapacam. Ders calisma konusunda dikkatimi yogunlastirma problemim var uzun zamandir var olan bu sikintiyi kucuk bir sey olarak algiladim ama bu daginiklik hayatimida etkiledi. Master uzadi, artik gunluk bazi islerde cok tembel olmaya basladim. Turkiyedeyken aptal futbol programlarini saatlerce bos bos izliyordum aslinda dinledigim bile soylenemezdi onlari. Su siralar internet basinda saatlerce vakit geciriyorum, senelerdir devam eden bu iradesizlik beni tuketiyor artik cok yoruldum, oturup bir saat ders calismak zorlaniyorum, en iyi bir kafeye veya kutuphaneye gidiyorum 2 saat masaya oturuyorum ama yarim saat ders calisiyorum. Aslinda cogu zaman internetin basindan kalmak istemiyorum ama yapamiyorum sanki bir uyusturucu muptelasi gibiyim , her neyse bu konuda yapacaginiz her turlu tavsiyeye acigim.
Merhaba ben 4.sinif isletme ogrencisiyim dokuz eylul uni’de.universite ogrencilik hayatim boyunca her yaz abd ye work and travel programiyla gittim ingilizce seviyem eskiye gore cok cok iyi oldu ozellikle konusmada.bu yaz tatilinde de tekrar gitmek istiyorum ama orda master yapmadan donmek istemiyorum.washington cevresinde herhangi bi universiteye nasil kabul gorebilirim master programi icin.toefl sinavi icin de yeterli degilim.ne yapmam lagzim, tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.tesekkurler simdiden.saygilari sunuyorum..
Merhaba Volkan,
TOEFL almadan Master programına kabul almanın imkansız olduğunu ben kendi danışmanlık verdiğim öğrencilerimle çalışmalardan biliyorum. Çünkü okullar senin TOEFL skorunu, sen okula kabul aldıktan sonra, Amerika’da sana öğrenci vizesi çıkarmak için gerekli merciilerle paylaşıyorlar. Dolayısıyla eğer Amerika’da bir Master progrmına girmek istiyorsan, burada ne yapıp edip hedeflediğin okulun minimum TOEFL skoruna ulaşana dek çalışıp, ondan sonra okullara başvurman gerekir. Ayrıca programların başka gereklilikleri de olabilir, bu da ne Master’ı yapmak istediğine göre değişir. Sana bu süreçte başarılar dilerim.
Ayşe Canan Altındaş
merhaba Canan hanım,
ben ceo yazınızda da yorum yapmıştım.diş hekimliğinde öğrenci olduğumu belirtmiştim orda da.bildiğiniz gibi tıp fakültelerinde olduğu gibi diş hekimliğinde de DUS sınavı var.aklımda çene cerrahisi ya da ortodontiyi seçme fikri var.ama ben bu eğitimi yurt dışında almayı çok istiyorum.ne yazık ki hiç bir bilgim yok nasıl kabul edilirm. kabul ü kolay mı?veya orda sistem nasıl işliyor??yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
teşekkürler..:)
sizi liderin olmanın 10 kuralından tanıdım ve twitter hesabıma ekledim yukarıdaki yazıları okudum ve demek ki sizin değerli olduğunuz kanaatine vardım 7 yaşındaki kardeşin yazısı dikkatimi çekti ve ben 43 yaşında bir şirkette çalışan hayata pozitif bakan üniversite 1 sınıfı okuyan inşaat mühendisliği bölümü oğlu olan ve geleceğin türkiyesini en güzel şekilde bekleyen ve bu arada kendini en iyi şekilde ister eğitim ister öğretim alarak bir çok şey bilmek hevesim var bana bu konuda yardımcı olur iseniz sevinirim bu arada ikamet anadolu yakası istanbul iyi günler
Seyfettin Bey, güzel yorumunuz için teşekkürler. Bir süredir yazılara ara vermek zorunda kaldım. Ama yakında tekrar yazmaya devam edeceğim. Twitter’da yeni yazıları postlarım.
Teşekkürler,
Ayşe Canan Altındaş
merhaba Canan Hanım
belkide şimdiye kadar sorulmuş en garip soru olacak ama düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
hangi meslek te daha başarılı olabileceğimi hangi mesleği yapmak istediğimi bilmiyorum acaba ban yardımcı olabilir misiniz.
teşekkürler
Merhaba Avusturya lisesine gidiyorum bu sene 11. sınıfa geçtim. Ekonomi, psikoloji gibi eşit ağırlık bölümleri okumayı düşünüyorum. Bu bölümleri Almanya veya Avusturya’da okusam mı daha avantajlı olur yoksa Boğaziçi,Koç, Sabancı veya Bilgi üniversitesinde okumam mı daha avantajlı olur?
Matura seçersem yurtdışında okuyacağım.Öss tm seçersem Türkiye’de okuyacağım
Bölüm seçme konusunda bilgi üniversitesine gelip,öğretim görevlileri ile konuşup bilgi almam mümkün olur mu?
Şimdiden teşekkürler
Merhabalar efendim ben lise 4 öğrencisiyim yurtdışı’nda psikoloji bölümünü hedefliyorum peki ben yurtdışı’nda mezun olduktan sonra Türkiye’de ne olabilirim ? Şimdiden teşekkürler 🙂
Merhaba Onur,
Maalesef ki, yurtdışında psikoloji derecesiyle Türkiye’de sadece araştırma programlarında yer alabilirsin ve eğer test eğitimi almışsan testler uygulayabilirsin. Türkiye’de ‘Klinik Psikolog’ titrini almak istiyorsan en az Klinik Psikoloji Master’ının olması gereklidir.
merhaba
ben 3.sınıf psikoloji öğrencisiyim ve ankara da okuyorum. okulum bıtınce amerıkaya gıdıp dıl ogrenmek ve orada master yapmak ve sonrasında orada şartlar el verirse kalmak istiyorum özellikle nöropsikolji alanında ilerlemek istiyorum. butun bu ısteklerımı yapabılecek şartlar uygun mudur acaba? hangı okulda boyle bır egıtımı onerırsınız? orada çalışma şartları uygun olur mu peki?
teşekkürler..
Merhaba Sena,
Eğer Nöropsikoloji alanında Master düşünüyorsan, Amerika’dan ziyade İngiltere’yi tercih etmeni öneririm. Çünkü Amerika’daki terminal (yani iki sene sonunda biten) Master programı bulmak oldukça zordur, ama İngiltere’de böyle birçok program mevcuttur. İngiltere’de Bristor Üniversitesi,
UCL ve İskoçya’da University of Glasgow’da Nöropsikoloji Master’ı programları mevcuttur. Bu programlara hazırlık ve başvuru hakkında daha detaylı bilgi almak istersen benimle e-posta aracılığıyla birebir iletişime geçebilirsin.
Başarılar dilerim,
Canan Altındaş
merhaba,
ben lise son öğrencisiyim. psikoloji istiyorum ama iş olanakları ve maddi bakımdan tereddütlerim var. boğaziçi üniversitesinde okuyor olmam bana ne gibi avantajlar sağlar?
ayrıca yurt dışında psikoloji okumanın ne gibi avantajları ve dezavantajları vardır? yurt dışında okursam türkiye de ne gibi sıkıntılar çekebilirim? yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
şimdiden çok teşekkürler…
Merhaba Canan Hanım ;
Ben Gamze.Bende sizin gibi başarılı olmak istiyorum. Bunun İçin hedefime Robert Kolejini koydum. Bana günlük ne kadar ve nasıl ders çalışmam gerektiği hakkında örnekler verirmisiniz? Teşekkürler.
Merhaba Ayşe hn.
Benim problemim dikkatimi bir noktada toplayamamam.işime veya herhangi bir konuya odaklanamıyorum ve buda bana zarar veriyor.kafamda sürekli problemler ve başka şeyler var.Aslında düzenli bir hayatım var .Ancak yaptığım işte sürekli olarak dikkatsizliğimden dolayı hatalar yapıyorum ve buda iş ortamında probleme neden oluyor.Bir konuya konsantre olmakta zorluk çekiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba İsmail,
Anladığım kadarıyla dikkat eksikliğinden muzdaripsin. Klinik bir durum olabilir. Sorunun sebebini veya çözümünü sadece yazarak belirleyebilmek oldukça zor. Bu yüzden en yakın zamanda bir yetişkin klinik psikoloğuna görünüp senin durum değerlendirmeni yapmasını talep edebilirsin. Öngörüşmeden sonra klinik psikolog bu sorunun nedenlerini bir ölçüde anlayabilir ve seni gerekiyorsa bir psikiyatra yönlendirebilir veya sadece terapi önerebilir.
Sana en kısa zamanda şifalar dilerim,
Ayşe Canan Altındaş
Ben de ekonomi okuyorum acaba ben de sizin gibi psikolojiden anadal yapsam? Çok zor olacağını söylüyorlar çünkü ekonomi zor bir bölüm psikoloji de öyle ve ortak dersleri yok ? Ne dersiniz bu konuda. teşekkür ederim.
İlayda, bu aslında daha çok hangi okulda okuduğuna, ve okulunun Çift Anadal Programını ne kadar desteklediğine bağlı. Eğer çok yapmak istersen ve okulu uzatma imkanın varsa, 4,5 veya 5 senede de mezun olmayı seçebilirsin. Benim iki bölümü de okuma sebebim, Ekonomi’yle giriş yapmış olmam ve bırakmak istememdi. Bir de psikoloji, ekonomiye göre çok daha söze kabiliyete dayalı bir bölüm. Oysaki ben matematiği de seviyordum. Eğer yapmak ÇAP yapmak istiyorsan, yapmanı tavsiye ederim. İki bölümü okumanın çok avantajları var.
Ayşe Canan Altındaş
Meraba ben bu sene üniversite sınavına gireceğim ve yetenekle ben moda tasarımı istiyorum ve yurtdışında okumak istiyorum ama yurtdışında okumak masraflı ve zor bana biraz bilgi verir misiniz
Merhaba Canan Hanım,
Ben su anda St Pulcherie lisesinde lise son öğrencisiyim aynı zamanda 2013 Amerika AFS’liyim.
Gecen seneki öğretim yılımı Amerika’da geçirdiğim için ingilizce seviyem iyi bir durumda ve üniversite’yi bu nedenle Amerika ,Ingiltere yada Fransada okumak istiyorum. Fakat benim size sormak istediğim konu sizce psikoloji bölumunu yurt dışında mı okumak bana kariyerimde daha yardımcı olur yoksa Türkiye de mi ? Sizden danışmanlık nasıl alabilirim ? Randevu yolu ile mi? Aynı zamanda yabancı universitelere basvuru konusunda bana yardımcı olma koşullarınız hakkında bilgi verebilir mısınız ? İyi çalışmalar .
Merhaba Canan Hanım ben bir rehber öğretmenim bir öğrencimin WISC-R test sonuçları sözel bölüm 58, performans 51 ve genel puanı 52. Test sonuçları hakkında yorum ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İyi günler…
hocam mrhb ben son sınıf psikoloji öğrencisiyim kıbrısta . klinik psikoloji yüksek lisans yaptıktan sonra hem bir özel hastanede çalışıp hemde özel yerimizi açabilirmiyiz . yani ikisi bir arada .
merhaba,Ayşe hanım,ben 30 yaşında bir çok farklı iş alanında çalışmış biriyim.fakat artık daha başarılı ve somut işler yapmak istiyorum.ve galiba nerden başlıyacağımı bilmiyorum.ya da ne istediğimden emin değilim.bunu nasıl aşabilirim ve nasıl daha başarılı olabilirim.cevap yazacağınızı umut ederek teşekkür ediyorum.
ben bır kez hap ıcerek ıntıhar ettım..fakat komadan cıktım.sonra psıkayatrı hastahanesıne yattım.sızofren teshısı koydular.anı cok sıddetlı aglama nobetlerım oluyordu.hala arada sırada aglıyorum.fakat ınsanlar agladıgımı gormesınler dıye gızlı aglıyorum.sıyah renkte duman gıbı yaratıklar goruyorum.sabah uyandıgımda kendımı dınlenmıs hıssetmıyorum.sızofren ılacları benı sureklı uyutuyordu.isimi yapamaz hale geldım.mecbur ılacları bıraktım.cok zayıf doz alsam bıle yıne aynı [uyku]etkı oluyor.bırde cok sık gercekten asık oluyorum.fakat karsı taraf red ederse acı cekıyorum.kabul ederse cok mutlu oluyorum.butun dertlerımı unutuyorum.bu asık olmaktan nasıl kurtulabılırım.kendıme engel olamıyorum.ınsanlardan uzaklasmak ıstıyorum. hatta gıdebılsem bu dunyadan gıdecegım.ama mumkun degıl.yazıma cevap verırsenız sevınırım
merhaba ben 18 yaşındayım siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde 1. sınıf öğrencisiyim.hayalerim çok. okulu bitirmeden önce mutlaka yurt dışına çıkmak oraları gezmek hatta dil eğitimlerimi yurt dışında almak istiyorum. bunun için uygun olan yurt dışı programları nelerdir bilmiyorum ama. ayrıca okuduğum bölümle ilgili aklıma takılan sorular var. okuduğum bölüm kişinin kendini iyi bir şekilde geliştirmesine bağlı. ama bu gelişimi nasıl nerelerde yapacağımı bilmiyorum. dil eğitimi için önerileriniz nelerdir? kendimi her alanda daha iyi nasıl geliştirebilirim?
Merhaba ben Merve.
Ortalama düzeyde bir anadolu lisesine gidiyorum.Yıllardır hedefim Princeton Üniversitesi… Çok fazla hayalleri olan ama onları gerçekleştirmek için hiç emek sarf etmeyen biriydim.Princeton’a kabul edilebilmenin ne kadar zor olduğunun farkındayım,şuan lise 2’ye gidiyorum önümdeki seneleri iyi değerlendirebilirsem hala şansım olduğunu düşünüyorum.Ama nasıl kabul edilebilirim,kabul edilebilmek için ne gibi sınavlardan geçmem ve ne gibi özelliklere sahip olmam gerekiyor hiç bir fikrim yok.Çevremde bu konuda yardım alabileceğim kimse yok.
Bana yardımcı olabilir misiniz?
merhabalar,
ben lise 3.sınıf fen öğrencisiyim,her zaman bir bilim insanı olmak istediğimi sanırdım 9 yaşımdan beri bilim ve teknik gibi dergilerin takipçisiyim albert einstein, stephen hawking,dr michio kaku hayranıyım ancak bu yıl farklı konulara da ilgi duymaya başladım ve artık mühendis yada fizikçi olmak istediğimden emin değilim. çok iyi bir lider, yönetici olabileceğimi düşünüyorum çevremdeki insanlarında fikirleri bu yönde. Olaylar karşısında mantıklı kararlar alıp uygulatacak ikna gücüne sahibim iş hayatında olmak istiyorum bir çok girişimcilik projem var idealistim her zaman yeni bir şeyler öğrenebileceğim kendimi geliştirebileceğim ve insanlığa faydalı olabileceğim bir işim olmasını istedim bu yüzdendir ki bu yıla kadar sadece popular science bilim teknik bilim ve ütopya gibi dergilerin yanına geo gibi kültür sanat degilerini de okumaya başladım yani artık sadece doğa bilimleri ile değil insan bilimleri ile de ilgileniyorum ancak mesleki kararsızlık yaşıyorum sizce fen bölümünü degiştirip işletme için hazırlanmalı mıyım ?
teşekkürler
Merhaba.
9. Sınıfta okuyorum ve hiç istemediğim bir okula girdim. Asıl isteğim çok daha iyi bir okuldan mezun olup üniversiteyi yurt dışında okumaktı.(tıp) acaba hala böyle bir şansım olabilir mi yani sat veya toefl sınavları çok zorlayıcı olabilir. Bu konudaki fikriniz nedir
Merhabalar,
Bir çok blog ve web sitesi gördüm,bu akşam şans eseri iyiki bloğunuzu ziyaret etmişim uzun süredir bu kadar kaliteli ve nitelikli içeriğe sahip bir bloğa rastlamamıştım.Harika içerikler (ilgimi çok çeken içerikler) çok hoşuma gitti.Size kişisel olarak teşekkür ediyor ayrıca emeğinizi takdir ediyorum.İyi Çalışmalar
Merhabalar Ayşe Hanım. öncelikler öz geçmişinizi okudum ve başarılarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Ben şuan psikoloji bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Türkiye’de eğitim görüyorum. Yüksek lisans ve eğer olursa doktoramı yurt dışında yapmak istiyorum. Türkiye Psikoloji açısından yetersiz bir yer. En basitinden çok fazla kitabımız bile yok. Çoğu kitaplar çeviri. Okulumuza 1 aylığına falan yurt dışından hocalar geliyor ve onlar sayesinde çok iyi şeyler öğreniyoruz. Tabi ki Türk hocalarımızda çok iyi. Fakat ben çok daha iyi bir psikolog olmak istiyorum. Bu kadar yıl okuyup emek verdikten sonra kendimi işime adamak istiyorum ve çok daha iyi bir eğitim almak istiyorum. Sitenizde Amerika’da master yapılabilecek okulları gördüm ve çok hoşuma gitti. Zaten kendi çapında ufak araştırmalar yapıyorum. Fakat internet ortamı takdir edersiniz ki gereksiz ve kirli bir sürü bilgi taşıyor. Hangisinin gerçekten doğru olduğunu bilemiyorum. Sizin bu konuda tecrübeli olduğunuzu gördüm. Bu yüzden danışmak istedim. Yurt dışı için başvuru yapınca ne gibi kriterler göz önüne alınıyor? Şuan ganom 3 ün üstünde bu şekilde yeterli mi? Hazırlık eğitimim var ama ben bunun yeterli olacağını sanmıyorum bu konuda ne önerirsiniz? Son olarak yurt dışında okul fiyatları bir hayli yüksek, burslu kazanmaktan başka çarem yok bu konuda ne öneriyorsunuz? Şimdiden Teşekkür Ederim…
Merhaba Merve,
Yazdığın soruların sana özel cevabını, bu linkteki videoda bulabilirsin: https://pavlovspartner.com/amerika-da-master-yapmak/
Sevgiler,
Canan Altındaş
Merhabalar,
Hukuk 3.sınıf öğrencisiyim. Önümüzdeki yaz hukuk ingilizcesi için yurt dışında bir üniversitenin yaz okuluna gitmek istiyorum. Amerika’da, ortalama 4 haftalık bir program arayışındayım. Ayrıca henüz hiç bir ielts/toefl score almadığım için tercihen bunları istemeyen veya istiyorsa da çok yüksek scorelar istemeyen bir program olmasını istiyorum. Bu konu ile ilgili, önerebileceğiniz okullar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba,
Hukuk 3.sınıf öğrencisiyim. Önümüz deki yaz için hukuk ingilizcesi öğrenmek amacıyla Amerikada bir üniversitede ortalama 4 haftalık bir yaz programına katılmak istiyorum. Ayrıca henüz Ielts/Toefl scoreum olmadığı için tercihen bunları talep etmeyen veya çok yüksek scorelar istemeyen bir üniversite arayışındayım. Hangi üniversiteler bana uygun olacaktır? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
meraba iyi günler. yurt dışında psikolog olmak için neler yapmam gerekir şu an lisedeim hangi üniversiteyi okumalıyım kaç yıllık olmalı cevaplarınız için teşekkürler
merhaba
liseden yeni mezun oldum ve şuan tercih dönemindeyim bazı sorunlar nedeniyle üniversite sınavında yapabileceğimde çok kötü bir sıralama geldi ama tekrar hazırlanmak istemiyorum üniversiteye girip orda birşeyler yapmak istiyorum yatay geçişle istediğim üniversitelere girmek gibi iki üniversite arasında kaldım okan üniversitesi tam burslu endüstri mühendisliği yada kocaeli endüstri mühendisliği ama çevremde belli başlı üniversiteler dışında (koç bilkent boğaziçi) endüstri mühendisliğinin okunmaması gerektiğini söylüyorlar bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Merhabalar
Psikoloji bölümünü ( hukukta olabilir ) Tr’de lisans eğitimini bitirdikten sonra yurt dışında yüksek lisans / doktora lar için burslu olarak gidebileceğimiz yerler var mı acaba ? Tr’nin , ösymnin veyahut özel şirketlerin üniversiteden mezun olduğumuz ortalamaya göre karşılayabilecekleri bir burs imkanı var mıdır acaba ?
canan hanım ilerde mba yapmak istiyorum uluslararası ticaret veya ekonomi bölümü okursam yapabilirmiyim ?
Iyi günler ben türkiyede süleyman Demirel Üniversitesi bankacılık sigortacılık bölümünü okuyorum 4 yıllık .okul bitince Avusturyadan biri ile evleneceğim orda diplomam geçerli olur mu dil eğitimini aldıktan sonra calismaya başlayabilirmiyim?
türkiyede ingilizce psikoloji okudum fransızcamda gayet iyi yurt dışınnda odyoloji masterı yapmak istiyorum uygun fiyata hangi üniversitede var teşekkürler
Merhaba,
Ben Litvanya’da 2. sınıf psikoloji öğrencisiyim. Bölüm biter bitmez master yapmayı düşünüyorum ve Master da bir dal seçmem gerekiyor. Ben aile terapisti olmak istiyorum ama nasıl yönlenmem gerektiğini bilmiyorum. O iş hakkında okuduklarım haricinde bir bilgim yok burada staj yapmak zor, ingilizce bilen sayısı az olduğu için. 2 senem boşa gitsin istememekle beraber çalışmak ve kendimi geliştirmek istiyorum. Her yaz Türkiye’ye geliyorum . Kendimi geliştirebilceğimi bildiğiniz herhangi bir yer var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.
merhaba benim bi sorum var ben suan almanyada yasiyorum ve 3 cocugum var biri 9 7 ve 6 biz turkiyeye tasinmaya karar verdik cocuklarla ilgili biraz korkularim var acaba burda 1 sinif ve 2 sinf ve 3 sinifa gidiyolar orda bu siniflari tekrarlarmi acaba
Ayse hn merhaba,
Merak ettiğim sizin de içinde bulunduğunuz sistemin genel meslek etik kuralları varmıdır. Mesela wscr testinin çözüm resimlerini nasıl olurda internette paylaşılır. Yurtdışı bir sitede bunu göremiyorum. Ayrıca bu kurum bu tür testin güvenirliğini tehkikeye düşüren davranışları nasıl olur da dikkate alıp uyarmaz.
İyi çalışmalar,
Hakan Bey,
Endişenizi anlıyorum. Maalesef ülkemizde şu anda kullanılan zeka testinin versiyonunun bile 70’lere ait olduğu düşünülürse, testi yapan ana kurumun yurtdışında bu konuda çok da net bir standart belirlemediğini anlayabiliriz. Genel mesleki etik kuralları psikoloji uygulaması içinde mevcut. Ancak bu daha çok klinik alanda olup, test uygulamalarını kapsamamaktadır.
Merhaba;
ben 8. sınıf öğrencisiyim. ileride psikolog olmayı istiyorum. Ve insan psikolojisiyle ilgili bir kitap yazmayı düşünüyorum. Fakat nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
MERHABA BEN LİSE 3 SINIFTA OKUYORUM. ileride yurt dışında üniversite okuyup türkıyede veya yurt dısında iş adamı olmak istiyorum. .şimdiden neye nasıl hazırlanacağımı. hangi bölümde okumam gerektığini bilmiyorum. yardımcı olursanız sevınırım .saygılar…
Merhabalar, şimdiden yorumum ile ilgilendiginiz için teşekkürler. Ben fen lisesi ikinci sınıf öğrencisiyim ve universitede psikoloji bölümü kazanmayı düşünüyorum. Daha sonrasında psikobiyoloji ya da nöropsikoloji dalında uzmanlaşma istiyorum ve mümkün ise bunu yurtdışında yapmak istiyorum. Sizce hangi alan üzerinde yoğunlaşmam lisede aldığım eğitim ile daha paralel olur? Ve yurtdışı nöropsikoloji ve psikobiyoloji alanlarındaki olanaklar nelerdir?
Merhaba, öncelikle siteniz çok güzel ve bilgilendirici olduğundan dolayı tebrik ederim. Ben mezun olarak üniversite sınavına hazırlanıyorum hedef Bilgi Üniversitesi Psikoloji. Sizinde bu üniversiteyle ilişkiniz olduğunu okuyunca o kadar sevindim ki 🙂 Çok doğru bir karar verdiğime inanıyorum. Umarım seneye orada olurum. Birkaç sorum var fakat onları kazanınca sormak istiyorum. Hoş çakalın 🙂
merhaba,
ben pediatri doktoruyum
bir araştırma yapıyorum, sizin de bilginizi ve fikrinizi almak istedim.
insan psikolojisinin üzerıne rüzgarın (ya da hava akımı olarak da diyebiliriz) etkisi var mıdır?
şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
Ben psikoloji öğrencisiyim. Masterımı Amerika da yapmak istiyorum. Endüstri psikoljisi üzerine yapmak istiyorum. Ama gidebilmemin tek şartı tam burs alabilmem bana bu konuda yardımcı olurbilir misiniz?
Merhaba,
Benim üniversiteyi Türkiyede okuyup amerikaya gitme gibi planlarım var. ama çoğu kişi olumsuz olduğunu söylüyor,haytın zor olduğunu paranın yetmediğini… içimde bir amerikan sevgisi var inanın ucuz maaş bile olsa orada yaşarım.oraya gitmeyi çok istiyorum ve oraya taşınıp orada yaşamak istiyorum.ama herkes olumsuz yorum yapıyor buda benim moralimi çok bozuyor.sizinde fikrinizi almak istedim.
Merhaba canan hanım. Arkadaşım zor bir hayat yaşıyor. aile içi şiddetten evliliginde geçimsizlık gibi bir çok şey. bir çok kez Psikolojik destek aldı fakat bi faydasinı gördüğü soylenilemez sizce daha iyi bir tedavi için yurt dışına gitmek( kariyerinde adını duyurmus kişilerle olan görüşmeler) işe yarayabilir mı?
Merhaba, ben aylem ile isvicrede yasiyorum.
2 cocugum var bi 6 diyeri 12 yasinda.
Almanca konusuyor lar. Türkcede var ama türkiyede okucak kadar degil. Nasil okul önerirsiniz, zorlanirmiyiz ? Tesekkürler
Merhaba,
Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Sayısal dersler görüyorum fakat tam anlamıyla sayısaldan bir meslek istemiyorum. Etkinliklerde çok aktif bir öğrenci sayılmam. Hırslı bir öğrenciyim, dersteki başarılarıma çok düşerim. İnsanların benim hakkımda güzel yorumlar yapmasını da seven ve isteyen bir insanım; ders dışındaki aktivitelerde çok girişken ve başarılı değilim. Genellikle bireysel çalışmayı grupsal çalışmaya tercih ederim. Tam anlamıyla yaratıcı, yenilikçi bir zekaya sahip olduğumu düşünmüyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi severim ve ayrıntıya fazla kaçarım.
Bu yılın sonunda bir üniversiteye gireceğim. Tabi ki her öğrencinin istediği gibi “bol kazançlı”, rahat ve iş garantisi olan bir meslek istiyorum. Ülkemizdeki yaşam şartları sebebiyle böyle bir mesleğin benim için imkansız olduğunu düşünüyorum. Orta halli bir aileden geliyorum ve gerek bunca yıllık emeklerim gerekse ailemin beni okutmak için uğraşlarını heba etmek istemiyorum. Ailem benden tıp istiyor fakat tıp çalışma şartları açısından zor bir meslek. Eğer tıp olmazsa da fizik tedavi veya beslenme ve diyetetik düşündüm. Sizce bu meslekler nasıl? Bunca yıl okuduğuma ve emeklerime değer mi bilmiyorum. Ama hayallerimde de bir şirkette yüksek mevkide çalışmak var.
Kendi ülkemde istediğim hayallerimin mesleğini seçemeyeceğim. Bana yardım eder misiniz lütfen?
Merhaba. Lise son sınıf öğrencisiyim ve önümüzdeki yıl sınava gireceğim. Reklamcılık bölümünü istiyorum ve bana uygun olduğunu düşünüyorum. Yurtdışında okumak istiyorum. Ailemin durumu fena değil ama minimum ücretle yurtdışında hangi üniversitede okumalıyım yada ülkemizde okumanın artıları var mı?
Merhaba, benim 17 yaşındaki oğlum 12. sınıfta.Bu sene üniversite sınavına girecek. Ancak öğretmenleri de dahil olmak üzere, çoğu kişi onun çok özel bir çocuk olduğunu söylüyorlar. Hiçbir özel eğitim almadan, İngilizce,Almanca ve İtalyanca öğrendi.İngilizcesi iyi seviyede. Okulu normal bir devlet okulu. İmkanlarımız çok olanak vermediği için dersane ya da özel okullara veremedim. Okulundaki yazarlar klübüne üye olup, 4 yılda 4 kitap çıkartmışlardır. Kitaplarda 3-4 yazısı bulunmaktadır. Ayrıca ilde düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceleri vardır.Üniversitede tercihi olarak Uluslararası ilişkiler, Dış politika istiyor. Meslek olarak da Diplomat olmak istiyor. Benim sizden ricam, oğlumun hedefine ulaşmasında nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler!..
Merhabalar,
Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Kendimi geliştirmek için staj yapmak istiyorum fakat ne yazık ki okuduğum üniversite staj imkanı sağlamıyor. Hastanede çalışan birçok tanıdık kişilerle iletişime geçtim fakat hiçbir sonuç elde edemedim. Staj yapmayı gerçekten çok istiyorum. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Ben 2. sınıf psikoloji öğrencisiyim yurt dışında eğitimime devam etmek istiyorum fakat ortalamam ve ingilizce dil yetersizliğim yüzünden hayallerimi gerçekleştiremiyorum. Yurt dışında gelişim yada endüstri alanında ilerlemek istiyorum bana yardımcı olabilirseniz sevinirim…
Merhaba,PDR mezunları Almanya’da Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yapabilir mi?Ya da Almanya’da yüksek lisans yapabileceğimiz bir alan var mı?Aslında Amerika istiyorum ama Amerika maddi açıdan çok zorlayıcı benim için,tam burs alma şansının da düşük olduğunu duydum.Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Kardeşimle ilgili ne yapabilirim diye interneti araştırırken sizin yazılarınızı ve facebook adresini gördüm.
20 yaşlarında bir erkek kardeşimiz var. Ona yardımcı olmak istiyoruz ama nerden başlayacağımızı bilmiyoruz. Kendisi sürekli işle ilgili problemler yaşıyor. Okul okumak istemedi ve anca orta okulu bitirdi ve iş hayatına başladı. Girdiği her iş yerinde max. 3 aylık ömür biçiyoruz. sürekli iş değiştiriyor. Her girdiği iş yerinde insanlarla iletişim sıkıntısı yaşıyor.onunla sürekli konuşmamıza rağmen sonuç alamıyoruz. Kıyafetleri ile ilgili takıntıları var. sürekli aynı pantolonu yıkayıp giymek istiyor. Belli elbiserler de takıntılı. Yemek konusunda sıkıntılı sürekli aynı yemekleri yemek istiyor.
Aynı soruyu size kırk kez sorabiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapıyorsunuz ama 5 dk sonra aynı konuyu tekrar soruyor.Kalabalık toplumlardan kaçıyor.servise bindiğinde kimseyle göz göze gelmek istemiyor. Bu sıkıntıları çocukluğundan beri var
Ne yapmamız gerekiyor… Bize bir yol gösterirseniz çok memnun olurum. Psikoloja mı götürelim.
Teşekkürler.
Merhaba aslinda bu yorumu yazmakta biraz cekiniyorum cunku benim sorum biraz degisik olacak. Ben yurtdisinda (iskandinav ulkeleri ya da amerikada ) yasamak istiyorum fakat psikoloji de okumak istiyorum. Psikoloji okursam yurtdisinda calisma imkanim olabilir mi emim degilim (durumum da universiteyi yurtdisinda okumaya musait degil) Eger psikoloji okursam yurtdisinda da yasamaya imkanim olabilir mi? Sorum garip gelebilir ama cevaplarsaniz cok sevinirim
Size araştırdığım bir konu ile psikoloji arasındaki ilişki hakkında danışmak istiyorum.
Dinlerdeki monoteist ve politeist yaklaşımlar, insanların tanrıya olan yaklaşımlarını ortaya koyarken kişinini çocukluk döneminde ki hangi özelliklerinden kaynağını almaktadır.
Örneğin çok tanrılı inanca sahip bir kişi veya toplumun psikolojik altyapısı nedir*
tek tanrılı inanca sahiplik doğal bir süreç midir? Psikolojinin hangi kavramları bu konuda bana yardımcı olur?
Saygılarla
Merhaba ben psikoloji bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Açıkçası bu seneki derslerim oldukça rahat ve az. ben bu zaman zarfımda alanımda kendimi geliştirmek istiyorum. Henüz bu aşamadayken kendimi hangi konuda nasıl geliştirebileceğim hakkında detaylı bilgi almak istiyorum acaba bana yardımcı olabilir misiniz?
Hangi üniversite de okuyorsunuz?
İstanbul Sabahattin Zaim Ünivetsitesi
Merhaba ayse hanim
Ben üniversite sinavlarina hazirlaniyorum hayalim arasinda psikoloji var.ama yurtdisinda okumak istiyorum bana yardimci olur musunuz fikirlerinoz benim icin önemli.
merhaba ben sakarya üniversitesinde endüstri mühendisliğinde okuyorum ingilizcem A2 seviyesinde ingilizcemi geliştirmek istiyorum fakat sakarya çevresi bu pek mümkün değil üstelik kelime eksikliğimde var üniversiteden mezun olmadan ingilizcemi geliştirmek istiyorum sizce bu nsaıl yapabilirim şimdiden teşekkürler.
merhabalar,
6 yaşında oğluma wisc r testi performans bölümü 131, sözel bölüm 111, genel bölüm ise 123 çıktı.pedagogun söylediği üstün zekalılarla ilgili bir okul bulmamdı.ancak buna uygun pek uygun bir progrm bulamadım.sizin bizi yönlendirebilceğiniz bir yer yada bu konuda uzman bir kişi var mı?ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.bu puanları birde siz yorumlarsanız çok sevinirim
Mobile Sliding Menu